15 Temmuz’un sonrasındaki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklanan ve yargılaması devam eden Celal Furuncu adıyla 1 Ağustos 2018 tarihinde kurulan Celal Furuncu 2018 A.Ş. isimli şirket 15 Ağustos’ta Düzce Kamyon Nakliyeciler Kooperatifi ile akaryakıt istasyonu yapımı için sözleşme imzalamıştı.



Yerel basında, “Kendisine Meydan Okunan Nerde Bu Devlet” başlıklı habere konu olan olayda haberin sosyal hesaplarda paylaşımı farklı olaylara sebep olmuştu. Haberi kendisinin sosyal medya hesabından paylaşan Sezgin Karayel’e hakaret ve tehditte bulunulmuş, akabinde “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Sezgin Karayel tarafından yapılan şikayet üzerine Fazlı A. Sanık Orhan Yılmaz da azmettirici olduğu iddiasıyla ifadeleri alınmıştı. Konunun Öncü Haber’de, “Orhan Yılmaz’dan Şikayetçi Oldu” başlığıyla çıkan haber kamuoyunda bomba etkisi yapmıştı.



http://www.oncurtv.com/asayis/orhan-yilmazdan-sikayetci-oldu-h135649.html

Tüm bu gelişmelerin beraberinde Öncü Haber’den Sadullah Ünsal, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a, “Belediye bu şirketin yaptığı inşaata nasıl izin verdi. İnceleme yapılmadı mı?” sorusuna sordu.

Başkan Ay ise şu yanıtı verdi:



“Kamyoncular Kooperatifi bize akaryakıt istasyonu için müracaatta bulundu. Yer taleplerine mülkiyetlerine baktık, bunun belediye açısından bir sakıncası olmadığını gördük. Bunlara buraya akaryakıt istasyonu yapabilirsin dedik. Kooperatif firması A firması ile B firması ile anlaşır. Biz onu takip edemeyiz. Kime verdikleri onların sorumluluğundadır. Bizim müdahale etmemiz ne derece doğru olur bilemiyorum. Bizim görevimiz kooperatif firmasına bu işin yapılacağı ile ilgili belge vermek. Onların anlaştığı firma üzerinde bizim bir müdahalemiz olamaz. Bu konuyu da araştırmayı düşünüyoruz. Bu ülkede 15 Temmuz yaşandı. Biz 15 Temmuzun takipçisiyiz.”

Başkan Ay ayrıca, ruhsat verdikleri firmanın kime iş vereceği sorumluluğunun kooperatifte olduğunu söyledi.
 
Haber: S.ÜNSAL