Düzce Belediyesi emlak açısından bölgenin en zengin belediyesi haline geliyor. Yenikent’te bulunan rezerv adaların geçtiğimiz yıl Düzce Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilmesinin ardından şimdi de beş mahalleye yayılmış olan ve depremlerde işyerleri hasar görenlere verilmek için yapılmış, ancak değişik nedenlerle boş kalan işyerleri belediyeye devredildi.

Düzce Merkez’de bulunan Fevzi Çakmak, Yenikent’te bulunan Çamlıevler, Bahçelievler, Demetevler, ve Güzelbahçe mahallelerinde inşa edilen işyerlerinin Düzce Belediyesi’ne devre ile ilgili bakanlar kurulu kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararda şöyle denildi.

         “17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 depremleri nedeniyle işyerleri yıkılan ya da ağır hasar gören hak sahiplerine verilmek üzere Düzce İli, Fevzi Çakmak, Çamlıevler, Bahçelievler, Demetevler ve Güzelbahçe mahallelerinde inşa edilen ancak çeşitli nedenlerle boş kalan ve ekli listede bulunduğu mahalle ile ada, parsel, blok, kat, işyeri ve bağımsız bölüm numaraları gösterilen işyerlerinin bedelsiz olarak Düzce Belediyesine devredilmesi; Bayındırlık ve İskan Bakanlığının 14/12/2007 tarihli ve 21254 sayılı yazısı üzerine, 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Kanunun 31 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 4/1/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Söz konusu 102 kalıcı işyeri, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan üç, Güzelbahçe’de bulunan iki, Çamlıevler ve Bahçelievler’de bulunan birer blokta bulunurken, Demetevler mahallesinde sadece bir işyeri belediyeye devredildi.

İşyerlerinin belediyeye devri ile birlikte içinde bulunduğu izbe durumdan kurtarılması de mümkün olabilecek. Öte yandan bu işyerlerine talip olacak kişilerin önündeki bürokratik süreç de kısalmış olacağı için atıl durumdaki çok sayıda binanın ekonomiye kazandırılması da kolaylaşacak.