Metek köyü’nde Toplu Konut İdaresi ve Düzce Belediyesi işbirliği ile inşa edilen konutlardan Belediyenin payına ayrılan daireler ihale yoluyla dar gelirlilere satılacak.

TOKİ’nin belediyeye toplam 113 daire ayırdığı, bu dairelerden arsa sahiplerine hisseleri verildikten sonra kalan 43 daire belediye tarafından ihale yoluyla satılacak.

Hatırlanacağı üzere,Belediye daireleri satışa çıkarırken üç alternatif üzerinde duruyordu. Bunlardan birincisi Meclis üyelerinin evi olmayan yakınlarına kontenjan ile satılması, ikincisi evsiz belediye çalışanlarına uygun fiyatla satılması, üçüncüsü ise piyasada satılması şeklinde...

Belediye Meclisi toplantısında konu ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dairelerin satılması ile ilgili kimsenin bir kısıtlama koyamayacağını, ancak evi olan kişilere bu konutların satılmasının etik olmayacağını söylemişti.

2 artı 1 oda şeklinde inşa edilen sosyal konutlardan olan ve TOKİ’nin 64Milyon YTL’ye sattığı daireleri, belediyenin ne şekilde ve nasıl ihaleye koyacağı ise henüz netlik kazanmadı.