Belediye iş Sendikası Toplu iş sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Fen işleri Müdürlüğü, Temizlik işleri Müdürlüğü ve Destek hizmetleri müdürlüğünde çalışan ve 550 taşeron işçiyi kapsayan iş yerlerinde örgütlenme ve sendikalaşma çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, toplu iş sözleşmesi yapabilmek için, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığından yetki tespit belgelerimizi aldıklarını açıkladı.  
 
Kefeli, Fen işleri müdürlüğü ve Temizlik işleri Müdürlüğü işverenleri yetki tespitlerimize itiraz ederken, Su ve Kanalizasyon müdürlüğünde itiraz olmadığı için sözleşme görüşmelerine Düzce çalışma ve iş kur il müdürlüğünde başladıklarını bildirdi.
 
İşçilerin sendikamızda örgütlenmesini içine sindiremeyenler olduğunu iddia ederek  “şimdide taşerondaki işçi arkadaşlarımızı işleri, aşları ve ekmekleri ile tehdit ederek sendikamızdan istifaya zorlamaktalar.”dedi. kefeli açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
“Köle koşullarında ayda 1.000 TL’ye çalışan taşeron işçilerine bile zulmedenler şunu bilsinler ki. Zalimin zulmü varsa, mazlumun ALLAH'ı var. Bu gün Düzce Belediyesinde kimin ne yaptığını, kimin hangi tezgahlar peşinde olduğunu, her kes biliyor. Arkadaşlarımıza zulmedenler, bu zulme ortak olanlar, bu zulme yol verenler, rüzgara göre yelkenini çevirenler, er yada geç hem Düzce Halkına, Hem Belediye çalışanlarına, hem de yargıya hesap verecek. Düzce Belediyesinde 33 yıldır yetkili olan BELEDİYE İŞ SENDİKASI bundan sonrada yetkili olmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın”