Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Başkan Keleş'in yine Amerika'da olduğu dönemde gerçekleşen kadro değişikliği ile İmar ve Şehircilik Müdürü Mesude Özcan Başkan Yardımcılığına, Şenay Aydın Yazı İşleri Müdürlüğüne, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Süreyya Oral Ayniyat Saymanlığına, Şef Ayşe Kılıç İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne, Yazı İşleri Müdürü Samim Yavuz Uzmanlık kadrosuna, Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Özer Tekniker kadrosuna, Temizlik İşleri Müdürü İlyas Danış Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğüne, Su ve Kanalizasyon Müdürü Ferit Girgin Destek Hizmetleri Müdürlüğüne, Mühendis Zeynan Karabacak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne, Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Murat Gülmez Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Mühendis Hamit Erdoğan İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne getirilmişti.

Başkan'ın akrabalarını yönetici kadrolarına getirdiği eleştirileri nedeniyle kamuoyunda uzun süre tartışılan bu görev değişikliklerinden 14 ay sonra iddiaya göre; bir çok müdürün yine koltuğu değişiyor, kimi müdürler ise görevden alınıyor. Kulaktan kulağa yayılan iddialara göre; Yazı İşleri Müdürü Şenay Aydın ve İmar ve Şehircilik Müdürü Hamit Erdoğan dışındaki tüm müdürler değişiyor. İlk değişimde koltuğunu koruyan Fen İşleri Müdürü Kenan Güreşçioğlu'nun ise Başkan yardımcılarından Şemsettin Yenersoy yerine başkan yardımcılığı görevine getirileceği dillendiriliyor.

Başkan Keleş'in Amerika'ya uçmadan önce onayladığı öne sürülen atamalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Başkan Keleş'in bir kaç aydır gündeminde olan değişim kararını uygulamaya koyduğu konuşuluyor. Öte yandan 1 yılda gerçekleşen 2. büyük revizyonun durumdan habersiz çok sayıda belediye çalışanını da şaşkına çevirdiği öne sürüldü.

Öncü Haber Merkezi