Metekköyü'nde TOKİ arazi sahiplerinin, alacaklarını Belediye'den tahsil etmek için icraya verdiği Düzce Belediyesi bir icra şoku daha yaşıyor.

2007 yılının haziran ayında başlayan asfalt işi ile Karaca Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Çay Mahallesi, Azmimilli Mahallesinin tamamı;Fevzi Çakmak Mahallesi ve Uzunmustafa Mahallesinin bir bölümü ve Aydınpınar Caddesinin bir asfalt firması tarafından asfaltlandığı biliniyor.

Asfalt ihalesini 4 Trilyon+KDV bedeli ile alan firma, işi 31 Aralık 2007 tarihinden önce teslim etti. Bu işin yaklaşık 3 trilyonluk bölümünü İller Bankasından alan Belediye'nin kalan kısmı ödeyemediği için firma ile anlaşmazlığa düştüğü iddia edildi.

Firma, kalan alacağı olan 830 bin YTL için icra işlemlerine başladı ve devam eden icra davasının firma lehine sonuçlandığı öğrenildi. Davayı kazanan firma bunun sonucunda İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat ve Düzce 3.ncü İcra Müdürlüğünden bir ekiple önceki gün Düzce Belediyesine geldi.

Asfalt firmasının avukatı ve 3.ncü İcra Müdürlüğünden gelen ekibin Düzce Belediyesinin para tahsil ettiği tüm servislere ve veznelerine icra işlemi yaptırdığı da öğrenildi. Alacak tutarının icra işlemi başlaması sonucunda 1 Trilyonu geçen bir rakama ulaştığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Dava sürecinde Belediye'nin yaşanan olumsuzluğa ne şekilde karşılık vereceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.