MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu Düzce istikametindeki yolun bir kısmında yaşanan çökmenin ardından Düzce Belediyesi’nin yola, asfalt yerine parke taşı ile yama yapmasına tepki göstermişti. Hatta Bıyık, “Belediyecilik gönül işi diyorsunuz. Sizler gönüllere böyle mi giriyorsunuz? Her gün binlerce aracın geçtiği yola kaldırım taşı döşenir mi? Siz bizi Düzce’ye rezil etmeye mi çalışıyorsunuz? Düzce’ye hak ettiği hizmeti, hak ettiği şekilde vermediniz. 31 Mart’tan sonra Düzce nasıl yönetilir göreceksiniz” diyerek yapılan işe sert eleştiriler getirmişti.



Bunun üzerine Düzce Belediyesi Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde yapılan parke taş yama çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.



“Mevsim ve hava sıcaklıklarının elverişsizliği nedeniyle acil çözüm üretmemiz gerekti”
Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde yürütülen yama çalışmalarının eleştirilere neden olması nedeniyle yapılan yazılı açıklamada mevsim şartlarının asfalt üretimine uygun olmadığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

“Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan şantiyemizde asfalt üretimi, kış mevsimi dolayısıyla hava sıcaklıklarının uygun seviyelerde olmaması nedeniyle mümkün olmamaktadır. Hammadde ve gerekli fiziki şartlarının elverişsiz olduğu durumlarda acil çözüm üretmemiz gereken bir durum söz konusu olduğundan mevcut sorunu gidermek ve trafik akışındaki riskleri ortadan kaldırmak amacıyla parke taş yama çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız.



“Asfalt uygulamak mümkün değildi; kalıcı düzenleme yapılacak”
Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde öngörülemeyen bir hızla meydana gelen çökme sonucunda trafik akışını tehlikeli bir hale getiren bölgede asfalt uygulamanın mümkün olmayacağı mühendislerimizin de onayı ile söz konusu alana parke taş yama yapılması kararlaştırılmıştır. Elbette fiziki şartların uygun olduğu en kısa sürede geçici olarak uygulanan bu çalışma, kalıcı bir düzenleme ile yeniden yapılacaktır. Saygılarımızla, kamuoyunun bilgisine sunarız.”



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ