Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından açıklamada şu görüşlere yer verildi. Muhtar Turgut’un tüccar zihniyetiyle hareket ederek isteği doğrultusunda hareket ettiğinin belirtildiği açıklamada, gözünü bürüyen hırs nedeniyle herkesi kendi çıkarına göre kullandığı ve makamını çirkin emelleri alet ettiği belirtildi. Ayrıca konuyla ilgili olarak kanuni hakların aranacağı bildirildi. Yapılan açıklamada; “Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Turgut’un Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği lokali ve muhtarlık odasının da içinde bulunduğu sosyal tesis ruhsatının “baskılarla” iptal edildiği iddiasına ilişkin gerçek dışı beyanları yer almaktadır.

Köy halkına ait kamu malı olan, Darıcı Köyü Sosyal Tesisleri'ni hukuka aykırı olarak işgal ederek ticarethaneye çevrilip haksız kazanç elde eden Darıcı mahalle muhtarı Mehmet Turgut, sözleşmesinin ve lokal işletmeciliği ruhsatının iptal edileceğinin anlaşılması sonrası usulsüz olarak elde ettiği kazancın elden gideceğini anlayınca,  Düzce Valimiz Sayın Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş hakkında yalan yanlış gerçek dışı beyanlarda bulunmakta, kamuoyuna bilerek yanlış bilgilendirme yapmaktadır.”

TESİS ÖNCE DERNEĞE ARDINDAN İŞLETMECİ OLARAK DURGUT’A HUKUKA AYKIRI KİRALANDI

Açıklamanın devamında ise ‘Darıcı Köyü halkının emekleri ile yapılmış olan Darıcı Köyü Konağının; nasıl değerlendirildiğinin bilinmesi gerekmektedir.’ denilerek tesisin durumuna dair bilgi verildi.

Sosyal tesisle ilgili yaşanan olayın özetlendiği açıklamada söz konusu alanda köy konağı yapımına başlandığı, yapım için gereken 150 bin TL’nin karşılanması amacıyla Köy Konağının yıllık 5 bin TL’ye 39 yıllığına o dönem başkanlığını Mehmet Turgut’un yaptığı Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'ne kiralandığı belirtildi ve Köy  Konağının da dernek tarafından işletmeci olarak Muhtar Mehmet Turgut’a kiralandığı ifade edildi.

Muhtar Turgut’a yönelik binayı hukuka aykırı olarak kiraladığı yönündeki açıklamaların yanında Turgut’la ilgili sert eleştirilere de yer verildi.

MUHTAR DEĞİL TÜCCAR ZİHNİYETİ

Hukuka aykırı ve usulsüz bir şekilde tabir caizse binayı “işgal eden” Muhtar Mehmet Turgut kiraladığı taşınmazı köy konağı ve düğün salonu haline getirerek, yıllarca işletti ve haksız kazanç sağladı. Düzce Belediye Encümeninin, derneğin, Köy Konağındaki kiracılık ilişkisinin sona erdirilerek sözleşmesinin feshine, Köy Konağının Düzce Belediye Başkanlığına teslim edilmesine dair karar alınca etekleri tutuşan ve yıllarca elde ettiği rantın gideceğini anlayan Muhtar Mehmet Turgut, taşınmazı elinden bırakmamak için, her türlü usulsüz yollara başvurmaya başladı.

İŞİNE GELİNCE KENDİSİNİN, GELMEYİNCE DERNEĞİN

Öyle ki Muhtar Mehmet Turgut, Düzce Belediye Başkanlığı'na verdiği dilekçede “  söz konusu bina ve müştemilatının Sosyal Tesis olarak işletme üst kullanım hakkının kendisine ait olduğunu, bu binanın öncelikle iskanının verilmesini, daha sonra da buna bağlı olarak iskandan sonra işletme ruhsatının verilmesini istemesine rağmen, zabıta ekiplerinin tahliye için gelmeleri üzerine   “ binayı dernek yaptığı için kullanım hakkı derneğindir. Düne kadar ruhsat vardı.  Belediye buraya el koymak için rica minnet ruhsatını dün itibariyle iptal etti. Şimdi de derneğe ait binayı tahliye etmek istiyor ”diyerek, gerçekleri saptırdı ve açıkça yalan söyledi.

KENDİ ÇIKARI İÇİN HERKESİ KULLANDI

Köy Konağından elde ettiği geliri kaybetmek istemeyen Muhtar Mehmet Turgut, oynadığı çirkin oyunlara köylüleri de alet ederek Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkında, bir köy muhtarına yakışmayacak şekilde haksız, mesnetsiz iddialarda bulundu. Muhtar Mehmet Turgut algı operasyonu yaptı.

ÇİRKİN EMELLERİNE MUHTARLIK MAKAMINI ALET ETTİ

Açtığı tüm davaları kaybeden ve mühür bozma suçundan hakkında Mahkeme'ce ceza verilen Darıcı Muhtarı Mehmet Turgut başka çare bulamayınca, çirkin emellerine muhtarlık makamını da alet etti. Mühürlenen tesisin tabelasının altına  “Muhtarlık Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından mühürlenmiş olup, bugünden itibaren hizmetimizi halkımıza sokakta vereceğiz”  ibareleri yazı yapıştıran Muhtar Mehmet Turgut, sokağa koyduğu masa ve sandalye ile mahalle sakinlerine hizmet verme algısı oluşturarak muhtarlık makamını, köy tüzel kişiliğini kamuoyunda aşağılamaktan geri durmadı.

GÖZÜNÜ HIRS BÜRÜMÜŞ

Gözünü para hırsı bürüyen Darıcı Muhtarı Mehmet Turgut; her iki başkanlık döneminde muhtarlara hizmette kusur etmeyen, ilk icraatlarından biri de muhtarlara yeni hizmet binaları kazandırmak olan, hatta sırf muhtarlara en mükemmel hizmeti vermek için belediye bünyesinde “Muhtarlar Müdürlüğü” kurulmasını sağlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e karşı “Keleş'in suyu ısındı” şeklinde hakaret ederek kendi seviyesini göstermiş oldu.

KANUNİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

Darıcı Köy Tüzel Kişiliği'ni, Darıcı Köyü Güzelleştirme Derneği'ni ve Köy Muhtarlığı Makamını kullanarak halkın malını hukuka aykırı ve usulsüz bir şekilde işgal eden, kamu malından kendine şahsi çıkar sağlayan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekte sakınca görmeyen, muhtarlık mesleğini ticarethaneye çevirmekten geri durmayan, haksız yere elde ettiği rantın elinden gideceğini anlayınca gözünü hırs bürüyerek akla hayale gelmeyen çirkin oyunlara başvuran, bu uğurda TC Devletinin Düzce Valisi Ali Fidan ve halkın oylarıyla seçilmiş Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e çirkin yakıştırmalarda bulunan Darıcı Muhtarı Mehmet Turgut hakkında bütün kanuni haklarımız sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.


Haber:Y.SEVER