Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren ‘Hayır Çarşısı’ ile Aziziye Mahallesinde bulunan ve Düzce Belediyesine devredilen Özkan Olcay Spor Salonu ve Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübünün açılışı yapıldı. İki ayrı açılışa Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı ve davetliler katıldı.

Hayırseverlerin desteği ile hizmete açıyoruz
İhtiyaç sahibi kişiler için yapılan, içinde gıda, temizlik, giysi, kırtasiye gibi ürünlerinin yer aldığı ‘Hayır Çarşısı’nın açılışında konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sosyal hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Keleş, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün bünyesinde daha önce aşevi, 60 yaş ve üstü kişiler için yaşam merkezi ve evde sağlık bakım hizmetlerini faaliyete geçirmiştik. Bunlara ilaveten ihtiyaç sahibi kişilerin yararlanacağı, içinde gıdadan, temizlik malzemesine kadar malzemelerin yer alacağı ‘Hayır Çarşısı’nı açıyoruz. Düzce Belediyesi vatandaşların taleplerine her zaman önem veren ve buna göre projeler üreten bir belediyecilik anlayışını benimsemiştir. ‘Kimse Yoksa Biz Varız’ dediğimiz her projemizde önemli çalışmalara imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Yalnızca Düzce’de değil, yardıma muhtaç olduğunu bildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Şimdi burada da oluşturduğumuz çarşıda ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamak amacıyla hayırseverlerin de desteği ile hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Önemli bir hizmete imza atıldı
Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ise açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

“İnsanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma çok önemlidir. Bu tür hizmetler bu açıdan çok önemlidir. Belediyecilik anlayışı içinde önemli bir hizmete imza atıldı. İhtiyaç sahipleri adına Düzce Belediyesi’ni kutluyorum. Bu hizmetlerin artarak devam edeceğine inanıyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından Düzce Müftüsü Selami Emen’in yaptığı dua ile kesilen açılış kurdelesinin ardından “Hayır Çarşısı” hizmete girdi.

Hayır Çarşısının ardından Aziziye Mahallesinde bulunan ve Düzce Belediyesine devredilen Özkan Olcay Spor Salonu ve Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübünün açılışı gerçekleştirildi.

Ata sporu güreşin teşvik edilmesi ve sporculara rahat antrenman ortamı hazırlanması amacıyla yapılan çalışma kapsamında yapılan açılışta güreş müsabakaları oynandı.