Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı sonrası il genelinde karla mücadele için ekipler yoğun mesai harcarken, bu kış da vatandaşın en çok dert yandığı konu düşme tehlikesi yaşanan kaldırımlar oldu. Yıllardır her kar yağdığında mermer kaldırımlar yüzünden yaşanan sıkıntıya parmak basan Düzceliler'in 'Artık değiştirilsin!' çağrısını gündeme getirdiğimiz haber sonrası Düzce Belediyesi'nden karla mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada bu konuya da değinildi.

"Vatandaşların taleplerine öncelik verildi"

Düzce’de etkili olan kar yağışı ve sonrasında Düzce Belediyesi 172 kişilik ekibiyle seferber olduğu bildirilen açıklamada şehir merkezi, Kalıcı Konutlar Bölgesi ve Konuralp’te kurulan kriz merkezlerinden yapılan yönetim ve planlama sayesinde vatandaşların taleplerine öncelik verilerek anında müdahale çalışmaları yapıldığı vurgulandı.

"Kaldırımlardaki karlar temizlendi"

Belediye çok şikayet alan ve dönşenen taşların değişmesi istenen kaldırımlar konusunda ise şu bilgi notunu düştü: "Kaldırımlar için özel olarak konuşlandırılan mini kar bıçaklı araçlarla kaldırımlardaki karlar temizlenerek şehir merkezinde vatandaşların mağdur olmasına izin verilmedi."

Don uyarısı

Ayrıca Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklığının eksi seviyelere düşmesi sonucu yaşanacak don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Açıklamada su sayaçlarının da soğuktan etkilenmemesi için vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiği belirtildi.



Haber: C. ÜSTÜNER