Düzce merkezde 90 cm'i geçen kar kalınlığının yüksek kesimlerde 120 cm'i geçtiği ve otuz yıl sonra kar yağışında yeni bir rekor kırıldığı görüldü. Son otuz yılın en yoğun kar yağışını alan Düzce'de bu büyüklükte bir kar yağışı en son 2 Ocak 1983'te gerçekleşmişti. 1983'te yağan rekor kar 80 cm kalınlığındaydı.
Düzce Belediyesi Karla mücadelede ikinci gün açıklaması yapıt. Düzce'yi etkisi altına alan rekor kar yağışı sonrası 130 kişilik Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekipleri ve sahada kriz masasına destek veren 100 kişilik ekip, 4 gündür durmaksızın çalıştığı, 230 kişilik ekip, sayısı 23'e varan iş makinesiyle şehir merkezinde, Konuralp'te ve Kalıcı Konutlarda hizmet verdiği bildirildi.

 

Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekipleri, 1 metreyi bulan kara rağmen ana arterlerde trafik 24 saat açık tutmaya çalıştığı açıklandı. Aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla ana yolların açık tutulmasına önem veren ekipler, kar yağışının son bulmasıyla birlikte ara yollarda ve sokaklarda da müdahaleye başladığı belirtildi.

 

Düzce merkeze göre daha fazla yağış alan ve kar yağışından en fazla etkilenen Kalıcı Konutlar’da da bir ekiplerin 24 saat boyunca çalıştığı bildirildi. Ana yolların açık tutulduğu Kalıcı Konutlar’da ekipler bu sabah itibariyle ara sokaklara da girildiği kaydedildi.

 

Karın aralıksız yağması ve açılan yolların tekrar karla kaplanması nedeniyle belediye ekiplerinin büyük zorluk yaşadığı Düzce’de, özellikle İstanbul Caddesi gibi merkez yollarda kaldırımlarda gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarında ise yol kenarlarında bırakılan ve kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden aksamalar yaşandı.

 

Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekibi, kar yağışının durmasıyla birlikte Düzce Merkez, Kalıcı Konutlar ve Konuralp başta olmak üzere ana caddelerde, ara sokaklarda, kaldırımlarda, yaya ve araç köprülerinde gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarının ardından şimdi de buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

 

HABER;S.KAŞKIR