Düzce’de musluklardan akan çamurlu sulara karşı tepki sesleri çığ gibi büyürken bugün merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş tarafından çekilerek Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattımıza bu sabah saat 10:00’da ulaşan çamurlu su görüntüsüne Düzce Belediyesi’nden beklenen yanıt geldi.

“Görseller daha önce yaşanan bir duruma ait”
“Düzce’ye Yayılan Çile” başlıklı haberimize ilişkin yağış sonrasında çeşmelerden çamurlu suyun akması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten belediye yetkililerince yapılan açıklamasa şu ifadelere yer verildi:

“Şikayete konu görseller daha önce yaşanan tamir ve bakım sonrasında ortaya çıkan kısa süreli bir duruma aittir. Son dönemde yapılan çalışmalar sayesinde şehir genelinin büyük bölümünde alt yapı sistemi yenilenerek içme suyu şebekesinde yaşanan sorunlar en aza indirilmiştir. Düzce Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde her gün düzenli olarak raporlama ve su analizleri yapılmaktadır. Ayrıca İl Halk Sağlığı tarafından belirli kontrol ve denetim noktalarında arıtılmış suyun takibi yapılmaktadır.

Özellikle bu tür çamurlu su sorunlarında mesken girişlerinde, vana bağlantılarının önünde bulunan ana filtrelerin bina sahipleri tarafından temizlenmesi önemle tavsiye edilmektedir.”

“Soruna kalıcı çözüm sağlandı”
Konuralp Bölgesinde yaşanan kirli su problemi için "Ek su deposundan o kurum sorumlu" diyerek topu Düzce İl Özel İdaresi'ne atan belediye bu konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Öte yandan Konuralp Orhangazi Mahallesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan çamurlu su sorunu da depo olarak kullanılan alan ile şebeke bağlantısı tamamen kesilerek sorunun kalıcı olarak çözülmesi sağlanmıştır. Şebeke besleme işlemi de Düzce Merkez şebekesi ile aynı kaynağa bağlanarak susuzluk tehlikesinin de önüne geçilmiştir.”

Haber: Ö.YILMAZ