Düzce’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarının her türlü sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklerini gerçekleştirebileceği hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan Kızılay sokaktaki hizmet binasının açılışına siyasiler, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Omuzlarımızdaki Yükü Aldı

Açılışta konuşan Düzce Milletvekili Fevai Arslan, hizmet binasın Düzce’deki muhtarlar için geç kalınmış bir hizmet olduğunu ifade ederken, muhtarlar için yaptırılan hizmet binası için Düzce Belediye Başkanına teşekkür etti.

Arslan, “Bu binansın mazisi eskidir. Daha önce de muhtarlarımızın oturduğu binada kiralama üzerine çalışma yaptık. Kiradan kurtulalım dedik. Bir çaba içerisinde bulunan muhtarlarımıza değişik şekilde yardımcı olmaya çalıştık. Bu hizmet belki geç kalmış bir hizmet olabilir ama nihayetinde belediye başkanımız bizim omuzlarımızdaki yükü de alarak kendi başına halletti. İnşallah bu mekanda muhtarlarımıza hayırlı işler yapmayı nasip etsin.”diye konuştu.
Birlik İçinde Hareket Etmeye Özen Gösteriyoruz

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise hizmet binasının tüm muhtarlara hayırlı olmasını diledi.

“Muhtarlar demokrasinin en önemli unsurlarıdır.” Diyen Bayram, “Eğer demokratik bir ülkede yaşıyorsak seçilmişlerin çabalarının görmezden gelinmesi mümkün değil. Bizde bu anlamda yerel yönetimler olarak muhtarlarla her zaman birlik içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Düzce’de birden fazla muhtarlarımızın üye olduğu dernek var.  Elbette bu dernekler  artabilir ya da azalabilir. Ancak bu durumun bir ayrışmaya neden olmasını asla istemeyiz. Bölünme ayrışma ve karşıtlık oluşturma hiç kimseye fayda sağlamaz. Buradan yola çıkarak böyle bir merkez oluşturduk ve istedik ki Düzce’deki tüm muhtarlarımız Düzce Merkeze geldiğinde yararlansın.”dedi.
Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muammer Ceylan da Belediye Başkanı İsmail Bayram’a yaptırılan hizmet binası için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından muhtarların hizmet binasının girerken kullanacakları  elektronik kimlik kartları sembolik olarak 3 muhtar derneği başkanına verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler hizmet binasını gezdi.

Vali Adnan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça da açılışa sonradan katıldı.

Haber; S. KAŞKIR