Bir çok büyük market zincirinin bulunduğu Düzce ve ilçelerinde yenileri de açılmaya devam ederken, bu durumdan olumsuz etkilenen yerel esnaf, belediyelere “Artık ruhsat vermeyin!” çağrısı yapıyor. Yığılca'da Başkan Muzaffer Yiğit ile bir araya gelen ilçe esnafının ekonomik kayba uğradıklarını belirterek dert yanmasından sonra aynı sorunun yaşandığı Akçakoca'da da belediyeye tepki gösterildi. Son olarak Ocak ayı içerisinde iki market zincirinin açılışına izin verilmesi nedeniyle hedef tahtasına konan Akçakoca Belediye kamuoyuna açıklama yapmak ihtiyacı duydu.

“O iki markete meclis kararından önce ruhsat verildi”
“Son günlerde kamuoyunda süper market, marketler zinciri gibi alışveriş mağazalarının açılışına ilişkin belediyeden ruhsat verilmesine yönelik yorumlar yapılmaktadır.” denilerek başlayan açıklamada şunlar kaydedildi: “Tartışmalara konu olan Hüseyin Yanmaz Caddesi üzerindeki BİM ve İşgören Caddesi üzerindeki ŞOK marketlerin açılışları, Akçakoca Belediye Meclisi’nin zincir marketlerin açılış şartlarını zorlaştırıcı kararın öncesinde gerçekleşmiştir. Söz konusu marketler Ocak ayı içerisinde işlemlerine başlamış ve faaliyete geçmiştir. Meclisimiz ise zincir marketlerin açılamayacağına ilişkin kararını 1 Şubat tarihinde almıştır. Bu tarihten sonra gelen büyük market başvuruları dikkate alınmamıştır.”

“Belediyemiz her zaman küçük esnafın yanındadır”
1 Şubat 2017 tarihinde alınan Akçakoca Belediyesi meclis kararı ile artık yeni market zincirlerine izin verilmediğinin altı çizilen açıklamada, “Meclisimiz ve belediyemiz Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının talebi üzerine söz konusu market ve benzerlerine açılış ruhsatı verilmeyeceği yönünde karar almış ve uygulamaya geçmiştir. Dolayısı ile alınan karar, yasa ve yönetmelikler gereği geçmişe dönük uygulanmıyor. Dolayısı ile belediyenin meclis kararına rağmen market açılışına izin veriliyor şeklindeki basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Akçakoca Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın başvurusunu yerinde bulmuş ve onaylamıştır. Belediyemiz her zaman küçük esnafın, mahalle bakkalının yanındadır ve her türlü sorunlarına çözüm için katkı vermektedir. Aynı zamanda her ay gerçekleşen meclis toplantısında alınan kararları, vatandaşlarımız talep ettiğinde Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'nden alabilirler hem de meclis toplantılarına katılabilir.” ifadelerine yer verildi.