Sorunları masaya yatırdılar

Otomotiv, akaryakıt ve yedek parçayı alanında faaliyet gösteren sanayicileri kapsayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi sektörü ilgilendiren konuları görüşmek ve sorunları masaya yatırmak için toplandı.  6. Meslek Komitesi Başkanı Sultan Ahmet Durdu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ve tüm komite üyelerinin davet edildiği toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyeleri aynı zamanda 6. Meslek Komitesi Üyeleri İbrahim Aydın ve Murat Öz, komite üyeleri ve meslek grubundaki üyeler katıldı. Toplantıda karşılaşılan sorunlar ele alınırken, katılım sağlayan üyeler sorun ve çözüm önerilerini Düzce TSO yetkililerine aktardı.

“Tabela vergisi yüksek”

Toplantıda Düzce Belediyesi'nin sorumluluğundaki konularla ilgili şikayetler öne çıktı. Belediye tarafından ilan ve reklam vergileri kapsamında alınan tabela vergisi uygulamaları yüksek bulunurken, rakamların aşağı çekilmesi konusundaki talebin iletilmesi gündeme taşındı. Ayrıca tabela ve totemlerle alakalı uygulanan kurallar hususunda da sıkıntı yaşayan işadamları belediye ve ilgili kamu kurumlarıyla görüşme yapılmasını istedi. Sanayi sitelerindeki yollardan da muzdarip olan sanayici ve işadamlarının site yollarının artık kullanılamaz hale geldiğini belirterek, uzun süredir devam eden ve özellikle yağışlı havalarda küçük göletler oluşmasına yol açan bu probleme artık kesin çözüm getirilmesi görüşünde birleşti. Yine temizlik sorunları da 6. komite toplantısında masaya getirilen sıkıntılar arasında yer aldı.

Nitelikli personel sorununa çözüm arayışı

Bunların dışında, düzenlenen toplantıda; akaryakıt istasyonlarında kilometre tadili yapılması ile ilgili çalışma başlatılması konusunda TOBB'a bildirilmesi, nitelikli personel sorununa çözüm amaçlı, meslek grubuna bağlı üyelerine uygun eğitimler düzenlenmesi, kayıt dışı işyerlerinin üyelere verdiği zararlar nedeniyle konu ile ilgili kamu kurumlarıyla yazışmalar yapılması, firmaların tanıtım, reklam ve lokasyon çalışmaları ile ilgili odadan destek alabilmesinin sağlanması ile ilgili çalışma yapılmasına karar verildi.

Haber:C.ÜSTÜNER