Park yasağı 16:00'a kadar

Belediye, Ramazan ayı dolayısyla ana caddelerde özellikle akşam saatlerinde trafik sıkışıklığının önüne geçmek amacıyla bir dizi trafik tedbiri aldı. Şehir merkezinde ana caddelerde park yasağı uygulamasında değişikliğe gidildiği duyuruldu. Buna göre ana caddelerde daha önce saat 18,00'e kadar süren park yasağı Ramazan ayı süresince saat 16,00'ya çekildi.

Ramazan ayı süresince şehir merkezinde İstanbul caddesi, Atatürk Bulvarı, AVM önü ve Hastane caddesinde park yasağı saatlerinde değişikliğe gidildi. Sadece Ramazan ayına mahsus olmak üzere daha önce saat 18,00'e kadar süren park yasağı saat 16,00'ya çekildi. Bu saatten sonra söz konusu olan caddelerde park yapılabilecek. Uygulama Ramazan ayı bitimiyle birlikte sonlandırılacak

Lokantalara iftar izni

Ramazan ayı süresince, iftarlardaki talebi karşılamak üzere lokantalar, yayalara geçiş alanı bırakacak şekilde kaldırım alanlarına masa ve sandalye koyabilecekler.

Ramazan ayı nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından sadece lokantalar için kaldırım kullanma izni verildi. Buna gerekçe olarak da iftar saatlerinde yaşanabilecek yoğunluk gösterildi. Düzce Belediyesi Müdürü Kadir Karaçam, uygulamanın Ramazan ayı için geçerli olacağını belirterek ‘ Ramazan ayında iftar vakitlerinde lokantalarda büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Ramazan geleneğine de uygun olarak bu yoğunluk nedeniyle lokantalara kaldırım kullanma izni uygun görüldü. Ancak, kaldırımın tamamı kullanılmayacak, yayalar için geçiş alanı bırakılacak. Kaldırım kullanımı da masa ve sandalye ile sınırlı olacak’ dedi. Karaçam Ramazan ayı bitimi ile uygulamanın sonlandırılacağını sözlerine ekledi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel de uygulamanın geçen yıl da yapıldığını hatırlatarak ‘ Geçen yıl ki uygulama olumlu sonuç verdi. Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak cadde ve sokaklarda vatandaşlarımız birlikte iftar açtılar. Bunu dayanışma ve birlikteliğin bir örneği olarak yaşatmak istedik’ dedi.

Haber: S. KAŞKIR