İşlevi, araçların hızını yavaşlatmak ve trafik güvenliğini sağlayabilmek olan kasisler uygun kriterlerde olmadığında aksi durumlar yaşanabiliyor. Antalya Makine Mühendisleri Odası rastgele yapılan kasislerin araçlara verdiği zararlar üzerine bir rapor üzerinde çalışıyor. İlk gözlemlere göre araçların süspansiyon sistemlerinin arızalanmaları, dolayısıyla sert vuruntulardan kaynaklanan alt takım, ön düzen, jant ve lastikler ile araç gövdesi üzerinde ciddi arızalar oluşuyor.

Düzce'de de şikayet konusu... 

Düzce'de de özellikle şehir içindeki bazı sokaklardaki kasisler "gereksiz" olarak yorumlanarak eleştirilere neden olabiliyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Cevat Kazma, belirlenen ölçü ve standartlarda yapılmamış kasisler ile ilgili, Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belediyelere defalarca uyarıda bulunduğunu ancak uygulamalarda bir değişiklik olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Tüketiciler hasara uğrayan araçları için belediyelere tazminat davaları açabilir.”

Araç sahipleri dava açabilir!

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma, rastgele yapılan bu kasisler dolayısıyla araçlarında hasar oluşan kişilerin belediyelere tazminat davası açabileceğini belirtti.

Kasislerin hiçbir önlem alınmadan, istenildiği yere istenildiği sıklıkta yapılamayacağını belirten Avukat Cevat Kazma, “Tüm kasislerin yol kaplaması ile aynı malzemeden yapılması, geceleri de görülebilecek şekilde renkli olarak boyanması gerekiyor. Ayrıca araçların dingil mesafeleri ile yolun yüksekliği göz önüne alınarak yüksekliklerinin 7,5 ila 10 cm arasında olması gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Kasis yerine Elektronik Denetleme Sistemi

Yapılan kasislerin standartlara uygun olarak yapılmasının önemine değinen Kazma, gelişmiş ülkelerde kasis kullanımının tamamen ortadan kalktığını hatırlatarak, elektronik denetleme sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.


Uygun kasis nasıl olmalı? sorusuna yanıt olarak ise şunları sıraladı:


* Yol kaplaması ile aynı malzemeden yapılmalıdır,
* Geceleri de görülebilecek şekilde boyanmalıdır,
* Kasis öncesinde ve sonrasında uyarı levhaları bulunmalıdır,
* Yolun belirli aralıklarına standartlara uygun olan sıklıkta yerleştirilmesi ve tümseklerin en ebatlarının belirlenen standartlara uygun olarak inşa edilmesi gerekmektedir,
* Yüksekliği 7,5 ila 10cm arasında olmalıdır.

Haber; C.ÜSTÜNER