Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan yarışmada, Nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan Belediye Başkanlıklarına Türkiye genelinde ilk üçe girmeleri halinde  "Çevre Beratı ve Vidanjör" ödülü verilecek.
Valilikten verilen bilgiye göre, Nüfusu 10 bin ile 50 bin  arasında olan Belediyelerden ise İl birincisi, İkincisi ve üçüncüsü seçilen Belediye Başkanlıkları Düzce valiliği tarafından ödüllendirilecek.  Ayrıca Türkiye sıralamasında ilk üçe giren Belediye Başkanlıkları ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Çevre Beratı ve Çöp Toplama Aracı" ile ödüllendirilecek.
Yarışmada köyler de yarışacak. Dereceye giren Köy Muhtarlıkları yine Valilik tarafından  "Çevre Beratı, Masaüstü Bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcı" ile ödüllendirilecek . Türkiye genelinde en temiz seçilen köylerin  bulunduğu İl Özel İdaresine  ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "1 Adet Çöp Toplama Aracı" hediye edilecek.  Ayrıca dereceye giren köylerin bağlı olduğu Valilere veya İl Özel İdaresine "Çevre Beratı" verilecek.