Akçakoca’da 2013 yılı Ağustos ayında temeli atılan Sarıyayla İçme Suyu Baraj inşaatı devam ediyor. Bitim tarihi olarak verilen 29 Ekim 2015 yılına yetiştirilmeye çalışılan baraj için arıtma tesisi ve ishale hattı da önem teşkil ediyor. Bu nedenle olağanüstü toplanan Akçakoca Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'ye arıtma tesisi yaptırma sürecini yürütmesi için yetki verildi.


Saat 11.00'de Belediye Meclis Salonu'nda iki gündem maddesi ele alındı. Akçakoca Belediye Meclisi'nin birinci gündem maddesi Hacıyusuflar Mahallesi Kentsel sit alanı içinde yer alan tarihi bir binanın sosyal ve kültürel amaçlarla kullanmak üzere satın alınması" üzerineydi. Okunan gündem maddesinin üzerine encümene yetki verilmesi oylamasına geçildi ve karar oy birliğiyle kabul edildi.


İkinci gündem maddesi ise, Sarıyayla Barajı inşaatı sonrasında yapılacak olan isale hattı ve arıtma tesisinin yapılması üzerineydi. İsale hattı ve arıtma tesisinin belediyenin bütçe imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle, yapılacak işin DSİ Genel Müdürlüğü marifetiyle yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunulurken, bu karar da oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber: S. Kaşkır