CHP Düzce İl Teşkilatı, Düzce Bisikletliler Derneği'nin yeni bürosunu ziyaret etti. Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, Düzce’nin bisiklet kullanımı için çok elverişli bir yer olduğunu söyledi.

Bir siyasi partinin derneği ilk kez ziyeret ettiğni söyleyen Ulaş; "1065 kilometrekarelik bir alan içerisinde 25 bin bisiklet var. Son çalışmalarımızdan dolayı da bütün yapılan projelerde bisiklet yolları yapılmaya başlandı.

Biz 25 bin kişinin, üyemiz olsun olmasın temsilcisiyiz. Şuanda asli üye sayımız 135'i buldu. 18 yaşın altındaki çocuklarımızı direk olarak derneğe kabul edemiyoruz. Fahri üye olarak kabul ediyoruz. Etkinliklerimize hepsi katılıyorlar.Mart ayının sonuna doğru Avusturya'ya gidiyoruz. Türkiye'de 4 dernek var. İstanbul, Düzce, Bolu ve İzmir. Biz 4.'sü olacağız.

Düzce'miz bir bisiklet cenneti. Belediyeye bisiklet yollarının yapılması için baskı yapıyoruz.Endüstri meslek lisesinde her gün okula giden 400 bisikletli çocuğumuz var. Fatih Endüstri Meslek Lisesi'nde 200 bisikletli çocuğumuz var. Trafikte bunlar çok önemli. Özellikle akşam saatlerinde bisiklete binmek çok tehlikeli oluyor. Biz onlara yeleklerimizi hibe etmek istiyoruz. Onların beden eğitim öğretmenleri ile sıkı temas halindeyiz" dedi.

Siyasi parti olarak her zaman yanlarında olduklarını belirten CHP Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu, belediyenin projeler hazırlarken bisiklet yollarına daha fazla yer vermesi gerektiğini ifade etti.

Karslıoğlu, "Düzce, bisiklet sporuna çok uygun bir il. Belediye inşallah projeler hazırlarken bisiklet yollarına daha fazla yer verir. Daha sağlıklı bir yaşama ortamı sağlanmasına katkı yapar. Düzce'de böyle bir derneği kurduğunuz için teşekkür ediyorum. Düzce, bisikletle ulaşım için çok uygun. Belediyemiz bisiklet yollarını bundan sonra dikkate alacağını duydum. Bisikletle ulaşım çok kolay. Yer işgal etmiyorsunuz. Düzce'de bir uçtan bir uca gitmek çok zor değil. Dernek sayesinde sorunlar daha çabuk iletilebilecek. Biz siyasiler olarak sizleri yanlız bırakmak istemiyoruz"  Dedi.