Nusrettin Mahallesi'ndeki camiinin hemen önünde bulunan ve içerisinde telefon kabloları yer alan rögarın günlerdir su içinde kalması vatandaşın tepkisine yol açtı. İçmesuyu hattında meydana gelen patlak sonucu suyun rögarın içerisine aktığı, kablo çekmek için mahalleye gelen Telekom ekipleri tarafından fark edildi. 8 gündür suyun tahliye edilmesi beklenen rögar için haber ekibimizi arayan vatandaşlar, yetkilere seslendi. 

“FATURAYI HEPİMİZ ÖDÜYORUZ”

Su içinde kalan kabloların telefon hatlarına zarar vereceğinden endişe duyduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Çelik konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Geçen hafta pazartesi günü belediyenin su arıza ekiplerini aradık. Salı ve çarşamba günü de bilgilendirdik. En son cuma günü aradığımızda büyük bir patlak olduğunu ve gelemeyeceklerini cumartesi veya pazartesi geleceklerini söylediler. Bugün de yine aradık aynı şekilde bir yaklaşımla karşılaşınca çareyi sizi arayıp sesimizi duyurmak da bulduk. Düzce’nin içmesuyu ortalama 8 gündür telefon rögarının içine akıyor. Düzce Belediyesi'nin üst kademe yetkililerine sesleniyorum, lütfen bu sorunu gidersinler. Bunun faturasını tüm Düzce ödüyor. Herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Size de hassiyet gösterip geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” 

“İÇİMİZ CIZ EDİYOR”

Mahalle sakinlerindenİrfan Karasu ise Düzce’nin Anadolu’nun en fazla suya sahip bölgelerinden olduğunu belirterek, “Petrol savaşlarından sonra su savaşları çıkacak. Şunu şurada 8 gündür görüyoruz, içimiz cız ediyor. Her türlü kuruma müracaat ettik fakat çözüm bulunamadı. İnşallah sizin sayenizde yetkililer buraya gelir, bu problemi çözer.” dedi.


Haber; Ö.YILMAZ