Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Türkseven Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Türkseven’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette haber ekibimiz tarafından kendisine yöneltilen soruları samimileyle yanıtlayan Akbulut, oy toplamanın sadece hizmet ile olmayacağını, insanların kalbine değmek gerektiğini ifade etti.
 
Ömer Faruk Türkseven’e medya hayatında başarılar dileyen Bekir Akbulut, Öncü TV’ye yeni döneminde ilkeli bir yayın anlayışı dilediğini dile getirdi. Akbulut, “Burada kimse mağdur olmasın. Basında söylenilenlerle, doğru ya da yanlış bir algı oluşuyor. Sonrasında bunun telafisi de zor oluyor. Hz. Mevlâna der ki, ‘Ben Şems’i tanıdıktan sonra, Dünya’ya bakışım değişti. O benim Dünya’ya açılan penceremdir.’ Basın da bizim için böyledir. Biz basın üzerinden halkımızla iletişim kuruyoruz” ifadelerini kullandı.
 


“HALK DOĞRU CEVABI VERECEKTİR”
Kendi makamında yapılan röportajları verimli bulmadığını söyleyerek konuşmasına devam eden Akbulut, “Halkın nabzını tutacaksınız, yapılanlara bakacaksınız. Dilin kemiği yok. Ben burada istediğimi söylerim. Ama mesele söylemek değil. Bunun halktaki karşılığı nedir? Uygulamada neler yapmışız, neleri yapamamışız” sözleri ile halkın doğru cevabı vereceğini belirtti.
 
Yaklaşan seçimlerde aday olup olmayacağı üzerine açıklamalarda da bulunan Akbulut, “Ona halkımız ve partimiz karar verecek. Ben her şeyden önce şuna inanıyorum. Allah nasip ettiyse kimse bunun önüne geçemez. Bu nasip meselesi eğer bizim nasibimizde bir dönem daha hizmet etmek varsa, partimiz bizi aday gösterir halk teveccüh eder bizi seçer. Bizde hizmet etmeye devam ederiz” şeklinde konuştu.
 
ÇOK İŞ YAPTIK, ANLATMAYLA BİTMEZ
Mevcut başkanlık döneminde yürüttüğü çalışmaların yeniden seçilmesine yeterli olup olmayacağı ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Başkan Akbulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Oy’un hizmetle alakası yoktur. Eğer oy’la olacaksa Gölyaka halkı kıyamete kadar beni seçmeli. Ama hizmet hiçbir zaman tek başına yeterli değildir. Siz insanların kalbine dokunamıyorsanız, yaptığınız hizmeti insanların başına kakar gibi sunuyorsanız, bunun hizmetle alakası yoktur. Allah nasip etti doğalgazı getirdik. Gölyaka’ya 40 kilometreden su getirdik. Elektriği yerin altına aldık. Asfalt çalışmaları yaptık. Çok iş yaptık, anlatmayla bitmez. Ama hepsinden önemlisi bu süreçte Gölyaka halkına çok sıkıntı verdik. Şimdi adama doğalgazı götürüyorsun ama yolu çamur ettin. Ben Gölyaka halkına tekrardan gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum.”
 


“BEN BU OYUNU BOZARIM”
Tatar Ramazan tarzı ile anıldığı hatırlatılan Bekir Akbulut, Parti’nin yola kendisi ile devam edip etmeme durumunu da değerlendirdi. Akbulut, “Arkadaş sen başarılı olabilirsin. Ama siyaset bir takım oyunu. Biz seninle siyaset yapmak istemiyoruz’ deme hakları var. Bunda hiçbir sıkıntı yok. Ama bana bunu söylemeden, ayak oyunları ile önümü kesmeye kalkışırlarsa benim adım Tatar Ramazan, ben bu oyunu bozarım” dedi.
 
Yerel seçimlerin Düzce’de nasıl geçeceğine yönelikte fikrini açıklayan Başkan Akbulut, “Ben bütün Belediye Başkanlarıma, medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkes imkânlarının ölçüsünde bir şey yaptı. Mehmet Başkanımın görevden alınışı, Dursun Başkanımın gelişindeki süreci insanlar ve parti nasıl değerlendirecek. Bunu ben bilemem” ifadelerini kullandı.
 
Bekir Akbulut sözlerini, seçimlerde asıl önemli olanın, insanların gönlüne dokunmak, yapılan işi doğru ifade etmek olduğunu dile getirerek tamamladı.

Haber: B. SUNMAN