Konuralp Eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut tarafından tekrar gündeme getirilen Konuralp’in mahalle olma konusu ile ilgili konuştuğumuz Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, “Bunlar kesinlikle yanlış ve yalan şeylerdir. Bizim aleyhimize dönecek konumda bir süreç şuan da yok.” İfadelerini kullandı.
"MAHALLE MESELESİ KESİNLİKLE KAPANMIŞTIR"
 “O konu ile ilgili bize resmi bir beyanat veya tebligat yok. Benim Ankara’daki incelemelerimde öyle bir şeyin söz konusu olmadığını teyit aldım. Ama bunu zaman zaman bazıları dile getirerek, Konuralp, Düzce Belediyesi’ne bağlanacak ve bizim de destek verdiğimiz gibi söylemler söyleniyor. Bunlar kesinlikle yanlış ve yalan şeylerdir. Mahalle meselesi kesinlikle kapanmıştır. Kamu adına Bakanlığın o süreci sürdürdüğü noktasında bilgiler var. Bizim aleyhimize dönecek konumda bir süreç şuan da yok. Benim bildiğimi herhangi bir şey yok. Bu tamamen sansasyonel.
“BEN DE BATARIM ONLAR DA BATAR”
Bizim dışımızda olan insanların Yusuf Ercan’ı yıpratmak için yaptıkları bir şey olarak düşünüyorum. Ama sonuçta Yusuf Ercan bugün var yarın yok. Bunun da hesabını iyi yapmak lazım. Bizim üzerimizden Konuralp’i yıpratmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum ben. Yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Ben de Konuralpliyim onlarda Konuralpli. Konuralp batarsa ben de batarım onlar da batar. Ben gemiyi niye batırayım. Yanlışlıklar varsa onları bize söylesinler.”
"BELEDİYE BU, BUGÜN KAPATIR YARIN AÇAR"
Konuralp’in girişinin kapatılması konusu hakkında da konuşan Başkan Ercan, yolun söylendiği gibi bir durum üzerine kapatılmadığını söyleyerek kafasında yeni düşüncelerin olduğunu belirtti. Ayrıca Ercan, Belediye bu, bugün kapatır yarın açar.” Dedi.
 “Konuralp’in gelişmesi için kendimizde bir planlar düşünceler içerisindeyiz. Bu düşünceler içerisinde bazı şeylerinde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Benim o yol ile ilgili farklı bir düşüncem var. Onu uygulamak için bir yöntem olarak kapattık orayı. Yöntem tutarsa öyle kapalı kalacak, yöntem tutmazsa belki eski sisteme çevireceğiz. Orası normalde benim yaptığım imar planı değil. Şu anda imarda orası kapalı. Bunun altında bir şey aramak da yanlış bence. Belediye bu, bugün kapatır yarın açar. Bu konunun neden bu kadar üzerine gidildiğini biliyoruz aslında da bize yakışmaz, biz bunu söylemiyoruz.”
“BU BÜTÜN DÜZCE’NİN SORUNU”
Yılan hikayesine dönen ve yapımı için bir çok tartışmanın ortaya atıldığı üniversite yolu ile ilgili de konuşan Ercan, “Bu bütün Düzce’nin meselesi. Önümüzdeki günlerde bu işin çözüldüğünü hep beraber göreceğiz.” Dedi.

 “Bu yol Konuralp Belediyesi sınırları içerisinde olduğu için biz yapacağız ama bu bütün Düzce’nin meselesi. Kurumların kendine has işlerinden dolayı gecikmeler oldu. Gecikmelerin ortadan kalktığını düşünüyorum. Düzce Valiliği bu işe el attı. Önümüzdeki günlerde bu işin çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Olayın büyük bir bölümü bitmiş vaziyette. Bir hafta içerisinde bir aksilik olmazsa başlayacağız.”

Haber; R. BAL