Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında Düzce’deki manda yetiştiricilerine ödenecek destek için hak edişlerin bakanlığa gönderildiği bildirildi.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2017 yılı verilerine göre Düzce’de 3 bin 413 adet manda bulunduğunu belirterek, “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte ve desteklenmekte olan proje kapsamında 2017 yılı için 94 yetiştiricinin bin 176 anaç mandası, 12 manda boğası ve 330 malak için toplam 1 milyon 75 bin 800 TL için hazırlanan hak edişler bakanlığa gönderilmiştir.” açıklamasında bulundu. Kabaoğlu ayrıca proje başlangıcından itibaren verilen destek tutarını ise 5,5 Milyon TL olarak açıkladı.

Öte yandan hayvancılığın desteklenmesi amacıyla 2011-2017 yıllarını kapsayan Anadolu Manda ırkını da içine alan “Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında mandaların verim özelliklerinin arttırılması, damızlıkçı işletmelerin kurulması ve manda ıslahı organizasyonunun sağlanması hedefleniyor.  

Haber: C. ÜSTÜNER