Geçtiğimiz günlerde Duraklar köyünde görülen Amerikan Kelebeği tehlike saçmaya devam ediyor. Ağaçları kurutmaya başlayan bu kelebek, Düzce’nin güney yakasında kalan köyleri tehdit etmeye başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan, tarım il müdürlüğü ekiplerinin ilaçlama çalışmalarını her köye yapması gerektiğini dile getirdi.
Özcan, “Düzce’nin güney bölgesinde Amerikan kelebeği ile ilgili çok şikayetler var. Tarım müdürlüğünün bazı bölgelere ilaç verdiği anlaşıldı. Verilmeyen köyler var. Verilse bile düzgün ilaç yapılmıyor. Bir köye ilaç yapılıyor bir köye ilaçlama yapılmadığı zaman bu haşeratın diğer köye uçması geçmesi söz konusu oluyor. Tarım müdürlüğü ve valilik bu konuyu ele alıp daha iyi bir şekilde üzerine gitmelidir. Bununla ilgili ekip kurulup ilaçlamalar yapılmalıdır. Daha iyi neticeler alınacağına inanıyoruz. İlgililer bu hususta bir şeyler yapacaklardır.” Dedi.
Köylerde asfalt yamalama çalışmalarının başladığını dile getiren Özcan, işçi sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Özcan, “ Köylerde asfalt yamalarının yapımına başlandı. Bazı köylerimiz işçi bulma sorunu ile karşı karşıya. Sıcak havalar nedeni ile çok yüksek fiyatlarla işçi tutuluyor. Zor durumda kalıyor muhtar arkadaşlarımız. İşçi  tedarik edilmesi gerekiyor. Muhtarlar adına iyi bir karar alınacağını düşünüyorum. Bu hususta bütün muhtar arkadaşlarımız bunu istiyor. Çok fazla insana da yüklenemiyorlar. Muhtarların da bütçe durumu ortada. Çok zor durumdalar. İnşallah yardımda bulunurlar.” Şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

Haber; E. BEKTAŞ