Türkiye Beyazay Derneği’nin 7. Yurtiçi Kurullar Toplantısı Düzce ev sahipliğinde gerçekleşti. Düzce’de bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, derneğin faaliyetleri ve projeleri tartışıldı.

Düzce’nin engelli bireylere yönelik sağladığı katkılar üzerinde de durulan toplantıda, diğer illerin de buradaki çalışmaları hayata geçirmesi gerektiği üzerinde duruldu.



“Bir kampanya başlattık”
7.si düzenlenen Yurtiçi Kurullar Toplantısı hakkında bilgi veren Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Necla Sümer, “Biz bu programı yurtdışı ve yurtdışı olmak üzere, yılda iki defa yapıyoruz. Yurtiçi toplantımızın bugün itibaren 7.sini başlattık ve iki gün sürecek. Cumartesi günü bizim kendi iç kurulumuz var. 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir kampanya başlattık. ‘Kan vermeye engel yok’ tüm engellilerimiz sağlıkları el verdiği oranda, saat 11’de şubemiz olan il ve ilçelerde kan verecekler ve Kızılay’la olan kan kampanyamıza katılacaklar” şeklinde konuştu.



“Elimizden geleni yapmak istiyoruz”
Çalışmak isteyen engelli bireylerin isteklerini yerine getirmek ve onları hayata kazandırmak için mücadele ettiklerini söyleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Bizim kusursuz bir kafemiz var. Burada çalışanlar engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Düzce’de engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Sizlerde çok hayırlı işler için ülkenin farklı yerlerinden gelip, hiçbir maddi menfaat beklemeden bu işleri yaptığınız için sizlere çok saygı duyuyorum” dedi.



“Öğrenilmesi ve aktarılması gereken bir şehir”
Düzce’yi engelliler açısından son derece başarılı bir il olarak tanımlayan Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva ise, “Ben Düzce’den geçerken bile güzel şeyler duyuyorum. Mesela büyük bir okul yapılıyor. Hidayet Türkseven’in katkıları ile başlayan, sonrasında bütün Düzce’nin sahip çıktığı bir okulumuz var. Bugün de yeni bir görme engelliler sınıfının açıldığını duydum. Kusursuz Kafe gibi diğer çalışmaları da ekleyince, Düzce’nin birçok açıdan öğrenilmesi ve başka ilere aktarılması gereken bir şehir. Burada yapılanları iyice inceleyip, kendi bölgelerimizde hayata geçireceğiz. Bütçe diyorsanız, burası bütçesi büyük bir belediye değil. Ancak buna rağmen birçok çalışma var” ifadelerini kulandı.
 
Toplantının geri kalanında Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva, engelliler hakkında ortaya atılan Darwin teorisi ve diğer teoriler hakkında bir sunum yaptı.