D-655 Karayolu Beyciler Sapağı'nda tam bir karmaşa hakim. Özellikle yayalarla motosiklet ve bisikletlilerin hiçe sayıldığı sapak dün bir cana mal oldu. Sokağa dönüş yapan Tır, Bisiklet sürücüsü Murat Palavra'yı altına aldı. Kaza sonrasında çevrede yaptığınız gözlem sapakta meydana gelen kazanın çok da beklenmedik bir kaza olmadığını gösterdi.



Bölgedeki düzensizlik “kaza geliyorum” dedirtecek cinsten... Beycilere tam dönüş bölümünde bulunan köprü, yolun darlığı, tersten dönüşü engellemek için çekilen bariyerlerin işlevsizliğine bir de her yerden çıkan araç ve yayaların dikkatsizliği eklenince kaza kaçınılmaz...

"BİSİKLETLİNİN FECİ ÖLÜMÜ" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Mahalle arası gibi görünen aksine birçok mahalle ve sokağa gidiş yolu olan sapak iki aracın zor sığdığı daracık bir girişe sahip. Düzce yönünden gelirken çekilen bariyerlerden daralan yol nedeniyle Beyciler'e dönüş oldukça zor...Sapağın tam girişinde bulunan köprü ve yaya geçidi de tam bir tehlike. Köprüden inen ve arkasına bakmadan dikkatsizce yola atlayan yayalar ve bisikletliler için kaza geliyorum diyor.



Öte yandan tersten girişi “engellemek” için çekilen bariyerlerin sürücüleri çok fazla engellediği görülmüyor. Gerek ara sokaklardan gerek kavşaktan ters istikamete giren sürücüler hem hızlı bir şekilde yolda gidiyor hem de diğer sürücüleri şaşırtıyor..



Bariyerlerin aylar önce çekilmesine karşın, yaya geçitlerinin bariyer arkasında kalması da oradaki düzensizliği gözler önüne seriyor. Kurallara uyarak yaya geçidini kullanmaya isteyen bir vatandaş, karayolundan ters istikamete yürüyerek bariyerleri dolanması gerekiyor.


Gerek bariyerler, gerek girişteki köprü gerekse bariyerlerin arkasında kalan yaya geçidinde sorumluların başka canlar yanmadan biran önce önlem alması gerekiyor.

Haber: S. KAŞKIR