İki gündür etkili olan yağmur, gece boyu devam edince Düzce merkez başta olmak üzere Kaynaşlı ilçesi ve Beyköy Beldesinde hasara yol açtı.

15 köyü Beyköy’e bağlayan Uğur köyü yolu sel suları ile birlikte çöktü. Meydana gelen çökme nedeniyle 15 köyün Beyköy ile olan bağlantısı tamamen kesildi. Yolun çökmesi ile birlikte Düzce Belediyesi’nin ana su şebeke boruları da patladı. Büyük bir korku ve paniğin yaşandığı Beyköy Beldesinde halk geceyi ayakta geçirdi.

Yaşanan korku dolu dakikaları mikrofonlarımıza anlatan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, gece saat 03.00’de büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, gece Çınarcık köprüsünde su köprü seviyesine ulaşmıştı. Yolun çöktüğü yere ulaşamadık. Ardından elektriklerimiz kesildi. Sabahı zor ettik dedi.

Gece Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ile de görüştüğünü ve
Orda da su baskınları yaşandığını belirten Kılıç,sabah gün ağardığında üç ayrı yerde yolun çöktüğünü gördük. Vatandaşların maddi zararları var. Evlerine su girdi. Tarla bahçeler yok oldu. İçme suyumuz kalmadı. Bu yoğun yağmur suyu Samandere bölgesinden geliyor. Orda durumun daha vahim olduğunu düşünüyorum dedi.