Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nin ardından bir dizi ziyarette bulundu. 

Valilik önünde pankart açtılar
Erdoğan'ın ilk durağı olan Düzce Valiliği ziyareti sırasında güvenlik barikatında dikkat çeken bir ayrıntı göze çarptı. Düzce'nin merkeze en yakın beldesi olan Beyköy'ün halkı açtığı pankartlarla Erdoğan’a sesini duyurmaya çalıştı. "Sanayi ve Turizm Kenti Beyköy İlçe olmak İstiyor", "Reis Alemin Kralı, Beyköy İlçe Olmalı", "Kudüs'ü Başkent Yaptın, Beyköy'ü de İlçe Yap Reis" yazılı pankartlar açan Beyköy halkı ilçe olma yolundaki isteklerini dile getirdi. Ancak geniş güvenlik önlemleri arasında gerçekleşen ziyarette amacına ulaşamayan halk, Erdoğan'ın Beyköy ziyaretini fırsata çevirdi.

"Kudüs'ü Başkent Yaptın, Beyköy'ü de İlçe Yap Reis" 
15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Çalıcuma’daki babaocağına giden Erdoğan, ziyaretin ardından dönüş yoluna geçmeden önce belde merkezinde vatandaşlarla sohbet etti. Burada bir grup Beyköylü'nün açtığı pankartları gören Erdoğan'ın en çok "Kudüs'ü Başkent Yaptın, Beyköy'ü de İlçe Yap Reis" yazılı afiş dikkatini çekti. Bu sırada ilçe olma taleplerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Belediye Başkanı Osman Kılıç, 5 bin nüfusu, 2 tane OSB'si olan, sanayi-turizm beldesi Beyköy'ün artık ilçe olmak istediğini söyledi. Talebi dinleyen Erdoğan ise mecliste bu konuyla ilgili bir kanun hazırlığı olduğunu belirterek, değerlendirmeye alınabileceğini ifade etti. 

Haber: C. ÜSTÜNER