Beyköy’de TOKİ’nin toplu konut alanı ve Düzce Belediyesi’nin arıtma tesisinin alanının çakışması sonucu meydana gelen ve televizyonumuz tarafından kamuoyuna duyurulan sorunu kadastro çözecek. Beyköy Belediyesi konutların yapılacağı alanı yeniden genişletmek amacıyla Orman Genel Müdürlüğü’nden Büyükaçma Mera alanından arsa alabilmek için kolları sıvadı.

Bilindiği gibi Beyköy’de toplu konut çalışmaları için TOKİ’ye tahsis edilen alanın daha önce Düzce Belediyesi’ne, arıtma tesisinin kapasite artırımı kapsamında dinlendirme havuzları yapılması amacıyla tahsis edildiği ortaya çıkmış, konu Öncü Haber tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Sorunun TOKİ’ye tahsis edilen büyük bir parselin bir bölümünün daha önce Düzce Belediyesi Arıtma Tesisi’ne tahsis edilmesi nedeniyle ortaya çıktığı anlaşılırken, kadastro çalışmaları sonucunda bu parselde ifraz, yani bölünme yapılarak, tahsis alanlarının birbirinden ayrılacağı öğrenildi. Tek parça olan parselin ikiye bölünmesiyle Arıtma Tesisi’nin dinlendirme havuzları için tahsis edilen sahaya TOKİ ev yapamayacak..

Bu arada Beyköy Belediyesi de ifraz nedeniyle küçülecek olan Toplu Konut alanı’nın yeniden ihtiyaca karşılık verecek şekilde büyütülmesi için çalışmalara başladı. Beyköy Belediyesi, Toplu konut Alanı’na bitişik olan başka bir arsadan  ek alan almak için girişimlerde bulundu.

Beyköy Belediyesi’nin konut alanını yeniden eski büyüklüğüne kavuşturma ile ilgili talebi henüz sonuçlanmazken,konunun akıbetinin önümüzdeki haftalarda kesinlik kazanacağı öğrenildi.