Sanayicilerin ara eleman ihtiyacını karşılanması için OSB’lerde mesleki eğitim kurumlarının oluşturulması proje Beyköy Belediyesi’ni harekete geçirdi. Sanayi bölgesi içinde bulunan beldeye de bir meslek lisesi kazandırılması için tasarının yasallaşması bekleniyor.

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, belde bünyesinde iki OSB bulunduğunu belirterek, yasallaşması halinde meslek lisesi yapılması için harekete geçeceklerini ifade etti. Kılıç, “Tepetarla mevkiinde bulunan 12 yıldır yıkılmayı bekleyen eski lise binası için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yıkım kararı çıktı. Beldemiz iki OSB bünyesinde bulunmaktadır. Hazırlanmakta olan yeni bir yasa taslağına göre sanayi bölgeleri bulunan yerlerde meslek okulu açılması gündemdedir. Yasanın onaylanması halinde bölgemize meslek Okulu yapılmasını gündeme getireceğiz. Hem Düzce’nin hem de Beyköy’ün gençlerine istihdam sağlamış olacağız. Okul için yer sıkıntısı yok. Belki yıkılacak olan okul binamızın yerine yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün geçtiğimiz günlerde, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde özel sektör tarafından kurulan meslek liselerine yönelik yeni bir teşvik paketi hazırladıklarını açıklamış, meslek liselerine yönelik paketin, hükümetin kısa süre içinde tamamlanması beklenen yeni teşvik programının bir parçası olacağını belirtmişti. Ergün, “Hükümet olarak OSB’lerin içerisinde kurulacak meslek liselerine özel teşvikler uygulayacağız. Yeni teşvik sistemi içerisinde, özel sektörün meslek lisesi kurabilmesine imkan getiren düzenlemeler olacak.” Şeklinde bilgi vermişti.

HABER:H.İŞCAN