Yenikent ile Düzce arasındaki toplu taşıma ihtiyacını karşılayan  Düzce belediyesi denetimli özel halk otobüslerinde yolculara bilet kesilmediği belgelendi.

2009 yılına kadar sözleşmeleri bulunan özel halk otobüsleri ile ilgili olarak ilk günden bu yana taşıma ücreti ödenmesi sonrasında bilet verilmediği ile ilgili şikayetler kimi zaman sözle, kimi zamanda öncü internet sitesine gelen şikayetlerden ortaya çıkıyordu.

Otobüslere binenler önce biletçiye ücreti ödüyorlar sonrada genellikle yerlerine doğru ilerliyorlar. Kendilerine hiçbir şekilde bilet uzatılmıyor, isteyenler biletçinin önündeki yerden daha önce kesilmiş biletlerden alıyor. Otobüs ile yolculuk edenler kendilerine bilet uzatılmadığından bilet almaktan da çekiniyorlar.

Biletsiz yapılan seyahatler nedeniyle hem vergi kaybı ortaya çıkıyor, hem de resmi rakamlarda taşınan yolcu sayısı netlik kazanmıyor.Otobüsler genellikle tıka basa gittiğinden Düzce’liler şikayet ediyorlar, otobüs sahipleri de iş yapamamaktan şikayet ediyorlar.

İlk kez bu görüntüler ile yolculara bilet verilmediği belgeleniyor. Şimdi iş hem vergi dairesi ,hem de belediye yetkililerine kalıyor.