29 Ocak 1928 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve binlerce öğrenciye burs imkanının yanı sıra yardıma muhtaç ailelere de yardım elini uzatan Türkiye Yardımseverler Derneği’nin Düzce Şubesi 18. Genel kurulunu yaptı.

Kızılay Kongre ve Toplantı salonunda yapılan kongrenin açılışını derneğin 35 yıllık başkanı Necmel Bilir yaptı. Bilir, konuşmasında şunları kaydetti:

“35 yıllık hizmetlerimizi, yoksuluna yaşlısına, hastasına askerine dul annelere ama en önemlisi eğitime, öğrencilere her ay otomatik olarak karşılıksız burs vermekte olduğumuzu sizler çok iyi biliyorsunuz.  Onların her türlü ihtiyaçlarını sizlerin desteği, aidatlarınız, bağışlarınız en önemlisi bize olan güveniniz ve gönlümüzü koyduğunuz derneğinizin aracılığıyla sizler yapıyorsunuz.”

“Allah, yaptıklarımızın mükâfatını verecektir.” Diyerek sözlerini sürdüren Bilir, tüm üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.Ardından divan üyelerinin belirlenmesiyle saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu.

Çalışma raporunun okunmasıyla devam eden kongrede derneğin 2015 yılında 37 öğrenciye 19 bin 465 TL burs verdiği belirtildi. 2016 yılında da tahmini olarak 23 bin TL öğrencilere burs sağlanacağı bildirilen raporda amaçlarının öğrenci sayısını daha da attırmak olduğu kaydedildi. Yardıma muhtaçlara, iş sahibi olmak isteyenlere Valilik ve Belediye kanalıyla yardımcı olunmaya devam edileceği de raporda vurgulandı.

Gelir gider raporlarının okunmasının ardından oylamaya geçildi. Mevcut Başkan Necmel Bilir,  yeniden başkan oldu. 

HABER;S.KAŞKIR