Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Olimpik Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında "Sportif Yatırımlar " konusunda önemli bilgiler verdi.

 
3 bin kişilik Olimpik Kapalı Spor Salonu'nun elül ayında Boluluların hizmetine sunulacağını  kaydeden Başkan Yılmaz, açılış öncesi 3 bin kişilik Karaçayır Spor Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, yüklenici firmanın müteahhitleri ve basın mensupları katıldı.

 
Karaçayır Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıda Olimpik Spor Tesis alanı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, dünyada böyle bir planlama olmadığını bir kez daha vurguladı.
 
Yılmaz, “Biz bundan 8 sene kadar önce Karaçayır’da bin 100 dönümlük alanı Olimpik Spor Tesisi alanı olarak planlamıştık. Bu planlamayı da olimpiyat planlaması yapan bir profesöre yaptırmıştık. Bir olimpiyattaki bütün spor branşlarının içindeki her şeyin olduğu bir planlamaydı bu. Dünya’da böyle bir planlama yok demiştik. Aradan geçen zaman içerisinde sürekli Karaçayır’daki çalışmadan bahsedilirken, ağzımdan şu sözleri duymuşsunuzdur. Burası olimpik spor tesis alanı. Ondan sonrada bu planlamanın gerçekleşmesi gerek. Planlama yapmak Bolu Belediyesi’nin işi. Sporla ilgili konu ise Spor Bakanlığıyla müşterek yapmak durumundayız. Şuan bu konuda baya mesafe aldığımızı yapılması gereken tesislerin nerdeyse %60’ının toparlandığını söylersem, adım adım bu işin neticeye doğru gittiğini hissedebilirsiniz." dedi:

İnşaatın Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Yılmaz, 1 ay sonra müteahhitlerin gayretleriyle Bolu’nun hizmetine sunulacağını kaydetti.

           OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Buranın tam bir Spor Kompleksi gibi olduğunu kaydeden Belediye başkanı Yılmaz, bunun yanında, bundan daha büyük masraflı bir ihalenin de bittiğini oraya da "Olimpik Yüzme Havuzu" olacağını belirterek konuyla ilgil detaylı bilgiler verdi..
    
Bu alanların "Bebek ormanı" ile birleştiğinde 1700 dönüm  ettiğini kaydeden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin yılmaz :"Bin 700 dönüm bir alan üzerinde sportif planlama. Bundan önce bin 100 dönüm ile sınırlıydı. Şu an bin 700’e doğru ve ya en son kaça doğru çıkarsa o yönde planlama içerisine giriyoruz" dedi:
          
 Planlanan yerler içinde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan yerlerin de olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, İl Özel İdare, Gençlik ve Spor Bakanlığı  ve Belediyeyle ortaklaşa bir çalışmanın semeresinin böyle bir başarıyı beraberinde getirdiğini kaydetti..

         YAPILANLAR 100 MİLYONU AŞIYOR

 "Şu an projeyi yeniden revize etmek durumundayız" diyen Başkan Yılmaz:" Bolu’da çok ciddi sportif yatırımlar yapılıyor.Biz siyaseten ilk iktidara geldiğimiz dönemde organize sanayinin istimlâki ile ilgili paraya ihtiyaç vardı. O dönem de o dönemin bakanları ile yaptığımız uzun görüşmelerden sonra 2 milyonluk parayı aktardığımız zaman Bolu’ya istimlâk için müthiş sevinçlere girmiştik. Şu anda bu bina 15 Milyon’u geçti. Hiç umurumuzda değil. Yan tarafta yapacağımız yüzme havuzu da bu civarda bir rakama mal olacak ve ihalesi yapıldı. Çok şey yapıldı burada. Yapılanların parasal değeri de 100 milyonu aşıyor." dedi.


 
        BAKAN YOK AMA "BAKAN YARDIMCIMIZ VAR"

Bolu'nun  çok küçük bir yer olduğu için bakan çıkartamadıklarını, ancak iki tane bakan yardımcısı çıkardıklarıın kaydeden Belediye Başkanı Yılmaz: sözlerini şöyle sürdürdü: "Onları burada görmüyorsunuz. Onları görmediğiniz zaman bunlar ne işe yarıyor diye bazen dedikodu yapıyorsunuz. Şu an Gençlik Spor Bakan Yardımcımız eski milletvekilimiz Metin Yılmaz’ın orada olmasının müthiş avantajını yaşıyoruz. Bu avantaj ne? O tek başına bu projeleri isteyip getiremeyebiliyor. Ama ne oluyor? Birçok milletvekili ve siyasetçi araya giriyor kendi illerine bazı yatırımların onayını çıkarttırıyor ama yer konusunu çözemiyorlar. Yer konusu çözülemeyen hangi yer varsa biz buraya aktarıyoruz. İşte Metin Yılmaz’ın başarısı burada gizlidir. Böylelikle Bolu’ya yatırım miktarı eğer kısa dönem içerisinde 100 milyonu aşkın yatırım yapıldıysa öncelikle Gençlik Spor yetkililerine ve Bakan Yardımcımıza teşekkür etmeyi bir borç bilirim” diyerek Bolulu Bakan Yardımcılarına teşekkür etmeyi unutmadı..

 
      GENÇLİK HİZMETLERİ İL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ
 
Bolu Belediye Başkanı AlaaddinYılmaz’ın ardından yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili teknik bilgiler veren Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, güveni ve verdiği destekten dolayı Belediye Başkanına a teşekkür ederek teknik konularda açıklamalarda bulundu:
     
 
"Ağustos ayı ile federasyonların etkinlikleri yavaş yavaş Bolu’ya kaymaya başladı. İlerleyen zamanlarda çoğu federasyonun etkinliklerinin Bolu’da olacağını hep birlikte göreceğiz" diyen İl Müdürü Ertem, şu bilgileri verdi:" Buradaki spor salonu 3 bin kişilik. Burada 4 tane salon var. Bir tane ana salon iki tane antrenman salonu bir tane de yardımcı salon. Engelli vatandaşlarımıza kadar düşünülen basın, VIP, masaj saunaya kadar düşünülen Avrupai bir salon olduğunu söylemek istiyorum. Yüzme havuzu bunun sağ tarafına yapılacak. 4 gün itiraz süresi var her halde Kamu İhale Kurumu Bakanlığımızın lehine karar verirse inşallah bunun temel atması Eylül Sonu Ekim ayında atılmış olacak.  Tenis kompleksinin ihalesine 15 gün içerisinde çıkıyoruz. Mevcut yerine yapılacak. İki tane kapalı 4 ya da 5 açık olacak. Küçük kafeteryası olacak. Karaçayır Spor Kompleksinin mevcut hali ile bile Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 81 ilde yok.”

HABER;E.TAYHAN