Güne güneşli bir havayla uyanan Düzceliler, yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağmura hazırlıksız yakalandı. Şehir merkezinin doğusunda etkili olan şiddetli yağmur yağışı, ara sokaklar ile ana arterlerdeki yolların suyla kapanmasına neden oldu. İstanbul Caddesi ve Rıhtım Caddesi başta olmak üzere bulvarda yağmurdan dolayı trafikte yoğunluk yaşandı. Güneşli havayı görerek evden çıkan vatandaşlarda birden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşların çoğunun yağmurda ıslandığı görülürken bazı vatandaşlarında yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığınarak yağmurun dinmesinin beklediği görüldü.

Şehir merkezinde etkili olan yağmurun etkisini kısa sürede kaybetmesi yaşanacak daha büyük olumsuzlukları engelledi. Etkisini kısa sürede kaybeden yağmurun ardından tekrar güneş yüzünü gösterdi. Şehir merkezinde vatandaşlara zor anlar yaşatan yağmur, şehir merkezinin batısında ise hiç görülmedi. Düzce’nin doğusunda etkili olan yağmur şehrin batısında ise tek bir damla görülmeyerek şehri adeta ikiye böldü.

Meteoroloji Uzmanları Haziran ayında bu tür yağışların gelecek haftada devam edeceğini yağışların sıcak ve nemden kaynaklandığını ifade etti.

Haber:Y.SEVER