Akçakoca'nın 3 köyüne ulaşımı sağlayan yol yine sorunlarla adından söz ettiriyor. 1.5 yıl gibi kısa bir süre önce sıcak asfalt dökülen Doğancılar-Beyören ve Balatlı yolu, bu zaman zarfı içerisinde hem kayma hem de çöküntüler karşı karşıya kaldı. 4 Mart gecesi ise yolda göçük meydana geldi.

Yeni asfaltla buluşmasının üzerinden henüz 8 ay gibi bir süre geçmişken kaymalar ve çöküntüler meydana gelen yola özel idare ekipleri müdahale etmiş ve gerekli onarımları yapılmıştı.

Şimdi ise yolu kullananlar için tehlike teşkil eden göçük oluşan kısımlar için harekete geçilmesi bekleniyor. 3 köy ile ilçe merkezi arasında bağlantıyı sağlayan Doğancılar-Beyören-Balatlı yolunda sık yaşanan çöküntüler, ulaşımı olumsuz etkilerken, sürücülerin dikkatli olması amacıyla konulan uyarı işaretine ise bakan bir daha baktı. Göçüğün oluştuğu yere uyarı maksadıyla beyaz bir atletin asılması şaşkınlık yaratırken, yolun kısa sürede onarılarak özellikle akşam saatlerinde artan riskin önüne geçilmesi isteniyor.

Haberimizin ardından önlem alındı
Öte yandan yolda gerekli güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle vatandaşların "atletli uyarı" yöntemine başvurmasını gündeme getirdiğimiz haberimizin ardından yetkililerin harekete geçtiği öğrenildi. Göçük meydana gelen bölgenin şeritle çevrilerek, sürücülerin dikkatli seyretmesi yönünde uyarı geç de olsa yapılmış oldu.

Haber: C. ÜSTÜNER