Bacaklarından bedensel engeli bulunan 45 yaşındaki Hanife Duman, biri engelli 3 oğluyla kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

 



Azmimilli Mahallesi Hasanefendi Sokak'taki bir apartmanın en alt katında zor koşullarda yaşayan Hanife Duman, 2008 yılında kocasının geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesiyle 3 çocuğuyla kala kaldı.

 



13, 14 ve 16 yaşlarında 3 erkek çocuğu sahibi olan Duman, kocasından kalan 600 TL'lik emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Kredi borçlarının yanı sıra 300 TL'lik ev kirasını ödeyen Duman, bayrama kadar evini de boşaltmak zorunda.

Ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle çalışamadığını söyleyen Duman, yüzde 52'i engelli raporu verilen 14 yaşındaki oğlu Mert'e engelli maaşı bağlanmasını ve başlarını sokacakları bir yuva istiyor.

 



Kendisinin de belden aşağısının tutmadığını söyleyen Duman gözyaşları içinde yetkililere seslendi.

Duman, “2008 yılında eşim kalp krizinden vefat etti. 5 senedir 3 çocuğuma hem annelik hem babalık yapıyorum. Artık gücüm yetmiyor. Eşimden kalan aylıkla elektrik, su, kira ödeyemiyorum. Karnımızı doyuramıyoruz. Konu komşunun yardımıyla geçiniyoruz. Valimize, cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Gelip halimize baksın. Çalışmak istiyorum ama ayaklarım engelli. Hem annelik ham babalık yapıyorum. Onlar da bir babalık yapsınlar, evimin halini görsünler” diye konuştu.

Konu komşunun yardımı ile yaşamlarını sürdüren Duman ailesi yardım çağrılarına kulak verilmesini istiyor.

 

Haber: S. KAŞKIR