Habitat İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft ortaklığında Türkiye'de 15 ile 25 yaş arası 250 bin gence temel bilgisayar eğitimi sunma hedefiyle başlatılan 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi kapsamında açılan akademilerden biri de Düzce’ye açıldı. 21. Bilişim akademisi olan Düzce habitat bilişim akademisine Mayıs ayında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden gençlik meclisi üyesi Ahmet Şengül’ün adı verildi.

Ahmet Şengül’ün babası Yusuf Şengül’ün gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekerken Ahmet’in Düzce aşığı olduğunu ifade etti.



“Ahmet Şengül Bilişim Akademisi’nin açılışına Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Milletvekili Fevai Aslan, Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazar, Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ve Eğitim Programları Müdürü Erdem Erkul, Gençlik Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce’de gençlerden başlayarak toplumun bütün katmanlarının eğitilmesinin temel görevleri olduğunu ifade ederek akademinin açılışına destek olan bütün yetkililere teşekkür etti.

Akademiye isminin verildiği Ahmet Şengül’ü yakından tanıdığını ifade eden milletvekili Fevai Aslan, “Ahmet, disiplinli, edepli, hayâlı bir yaşam sürdü. Ben böyle bir evladı yetiştirdikleri için anne ve babasına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Ahmet Şengül’ün babası Yusuf Şengül, Ahmet’in tam bir düzce aşığı olduğunu ve adının böyle bir kuruma verilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Şengül,“ Ben Ahmet’e âşıktım, Ahmet’te Düzce’ye. Tayinimi de Ahmet’in isteği üzerine buraya çıkarmıştık. Çünkü Ahmet tam bir düzce aşığıydı. Ama buradaki kır çiçeklerini görünce bende size aşığım. Bende yürekten Düzceliyim.” Dedi.

Şengül'ün adının yaşatılacağı Bilişim Akademisi’nde dönüşümlü olarak 8 eğitmen tarafından gençlere temel bilgisayar eğitimi ve teknolojik destekli girişimcilik eğitimleri verilecek.

Haber; S. KAŞKIR