Engelli babanın geçim savaşı

Müslüm Kurun, sırtındaki rahatsızlık nedeniyle yüzde 41 engeli olan 3 çocuklu bir baba… Çamköy Mahallesi 3145. Sokak’ta ailesinden kalan penceresiz müstakil bir evde zor şartlarda yaşamını sürdürmenin mücadelesini veriyor.



Hurdacılık yapan ve hayırseverlerin desteğiyle çocuklarını büyütmeye çalışan Kurun’un eşi 4. çocuğu için gün sayıyor. 3 ayda bir 967 lira engelli maaşı alan Kurun, 6 yıldır evinin elektrik sorununu çözememekten yana dertli… Babasından kalma evin 6 hisseli olduğunu belirten Kurun, elektrik için gerekli olan tesisatın Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Ercan Öztürk’ün katkılarıyla yapılacağını fakat SEDAŞ’ın abonelik açtırma için talep ettiği evrak işlemlerini maddi imkansızlıklar nedeniyle aşamadığını söyledi.

Ev hisseli olduğu için sorunu aşamıyor

Tek isteği geçici de olsa elektrik aboneliği açtırmak olan Kurun, geceleri mum ışığında oturmak zorunda olmalarından dolayı çocuklarının zarar görmesinden korktuğunu söyledi. Kurun, “Maddi olarak elektrik tesisatımı yaptırmaya herhangi bir engel yok ama evim hisseli olduğu için SEDAŞ prosedürleri gereği elektriği yaptıramıyorum. SEDAŞ’tan çocuklarımı karanlıktan kurtarmak için geçici abonelik talebi istiyorum fakat bir türlü sorunumu aşamadım. Yetkililer sesimi duyar bana yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum. Başvurumu yaptım bana ‘Evin tapusunu getir’ dediler. Evin tapusunu çıkartmak için param yok. 3 aydan 3 aya aldığım 967 lira ile geçiniyorum. Çaresiz kaldım. Çocuklarımla geceleri mum ışığında oturuyoruz. Onlara bir zarar gelecek diye çok korkuyorum.” diye konuştu.

Yetkililere seslendi: Yardım istiyorum

Yalnızca elektrik değil su ve gıda sıkıntılarının bulunduğunu da söyleyen engelli baba Kurun, yaşadığı zorlukları anlatarak tek isteğinin kendilerine yardım eli uzatılması olduğunu dile getirdi. Kurun, “Eski bir dolabım var. Erzak bir şey alamıyorum. Tek istediğim evime elektrik bağlanmasıdır. Yalnızca elektrik değil, su sıkıntımız da var. Banyo ve diğer ihtiyaçlarımızı damacanaları dışarıda bırakarak ısıttığımız sularla karşılıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Siyasi büyüklerimden yardım istiyorum. Hali hazırda AK Parti Gençlik Kollarına üyeyim. Çocuklarım mağdur olmasın. Babam üvey annemle hayatını rahat bir şekilde idame ettirebiliyor. Benimle ilgilenmiyorlar.” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER