Korkmaz ailesi yaralarını sarmaya çalışıyor
13 Aralık 2018 tarihinde sadece Düzce’yi değil tüm Türkiye’yi yasa boğan bir yangın meydana geldi. Yığılca’ya bağlı Hoşafoğlu Köyü’ndeki Korkmaz ailesine ait evde çıkan yangında 3 kardeş hayatını kaybederken, babaları ise yaralı kurtulmuştu. Bu yürek yakan yangının ardından yaralarını sarmaya çalışan Korkmaz ailesi evlerinin kül olması yüzünden akrabalarının evine sığınırken, söz verilen yardımların gelmemesi yüzünden sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Yangının çıktığı gece okulun yurdunda kaldığı için evde olmayan kızıyla hayata tutunmaya çalışan baba Korkmaz, ‘Sahip çıkacağız’ diyenlerin bir daha kapılarını çalmadığını belirterek, özellikle bir eve ihtiyaçları olduğunu vurgulamıştı.

Vali Dağlı çağrıya duyarsız kalmadı
Bu sıkıntılı süreci gündeme getirdiğimiz haberin ardından hemen gerekli incelemelerin yapılması talimatı veren Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, ayrıca ailenin başlarını sokacak bir eve kavuşması için yardım kampanyası başlatılmasına onay verdi ve bu doğrultuda çalışmalar hızla başladı. Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Ev için yardım kampanyası başlatıldı
“Yığılca İlçemiz Hoşafoğlu Köyünde ikamet etmekte olan Muhammet Korkmaz yangın felaketinden sonra kayınbiraderine ait evde 3 nüfus (Annesi Fatma Korkmaz ve kızı Edanur Korkmaz) ikamet
etmektedir. Muhammet Korkmaz herhangi bir işte çalışmamakta olup, yangın esnasında sağ ayağında meydana gelen hasardan dolayı ayağında platin takılıdır ve tedavisi devam etmektedir. Yangın  anından itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca haneye gıda, giyim, taziye yemeği, ev eşyası vb. çeşitli yardımlarda bulunulmuştur. AFAD tarafından ailenin barınma ihtiyaçının giderilmesi amacıyla başlatılan hak sahipliği süreci olumlu yönde devam etmektedir. Ailenin yeni bir ev edinmek yerine şu an ikamet ettikleri evi almayı talep etmeleri üzerine bu konuda ayrıca  AFAD'a iletilmiştir. Diğer yandan aileye ev alınması için yardım kampanyası da başlatılmıştır.”


HABER: C. ÜSTÜNER