Düzce’de yağışlı havalarda ortaya çıkan alt ve üst yapı sorunları vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle musluklardan akan çamurlu su yüzünden büyük sıkıntı yaşayan mahallelere bir yenisi daha eklendi.
Merkeze bağlı Orhan Gazi Mahallesi Necmi Hoşver Caddesi’nde her yağmur yağışında baş gösteren su sorunu mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Şu günlerde Düzce’yi etkisi altına alan yağışlı hava nedeniyle musluklardan yine kirli şekilde su aktığını  belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Seziç, resmen çamur aktığını vurguladığı suyu kullanamadıklarını belirterek, sorumluları göreve çağırdı.

“En az 12-13 saat musluktan çamur akıyor”
2 ay önce mahalleye taşındıklarını ve çamurlu su sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Seziç, şöyle konuştu: “Çamurlu su nedeniyle bulaşık ve çamaşır makinelerimiz bozuldu. Çay bile demleyemiyoruz. Yağmur yağdığında en az 12-13 saat musluktan çamur akıyor.”

Defalarca iletmelerine rağmen Düzce Belediyesi’nden bir sonuç alamadıklarını savunan Seziç, 2 aydır yetkililerin ilgilenmediğini ve gelen-gidenin olmadığını ifade etti.

“Hasta olursak hesabını kim verecek?”
Diğer bir mahalle sakini Osman Torlak da ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin ikamet ettiği mahallede olası bir hastalık kapılması durumunda hesabını kimin vereceğini sorarak, “Biz esnafız. Bugün çay demleyemedik. Bu sorun biran önce çözüme kavuşturulmalı.” diyerek ilgililere seslendi.

Haber: C. ÜSTÜNER