Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nda, kış tedbirleri alındı. Bolu Dağı Polis Evi’nde düzenlenen 2012-2013 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısına Bolu ve Düzce Valilerinin yanı sıra ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda kış ayları öncesi Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu bölümü ve Tünel istikametinde alınacak önlemler konuşuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren Koordinasyon Toplantısı’nda zincir uygulamasının devam edilmesi kararı alındı. Ayrıca, geçen yıllarda olduğu gibi ağır tonajlı araçlar Abant kavşağı ve Kaynaşlı mevkiinden geri çevrilecek.
87 kamera izlendiğini Bolu Dağı Tüneli mevkiinde 7 adet çok ekipmanlı kar aracı, 2 adet jetbroom çok amaçlı kar küreme ve tuzlama aracı, 1 adet kar püskürtme aracı, 4 adet bıçaklı ve tuz sericili araç, 2 adet kamyon, 2 adet greyder ile karla mücadele çalışması yapılacak.
Toplantıda karla mücadelede ilkel yöntemler uygulamanın doğru olmadığını vurgulayan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kar yağışının olduğu zamanlarda lastiklere takılan zincirin, buzlanmayı önlemek için dökülen tuzun yola zarar verdiğini belirterek, "Yolların böyle her sene kaldırılıp, sökülüp yeniden yapılmasının da bir sebebi bu. Buna da bir çare bulmamız lazım. Her seferinde ilkel yöntemler doğru değil" dedi.