1 yıl önce el atılmıştı

Düzce'nin en şanssız dağ köylerinden biri Davutağa köyü. Akçakoca'nın en uzak köylerinden biri olan Davutağa Köyü 21. yüzyılda taş devrini yaşıyor. 50 yıldır su sorunu yaşanan İmriz mahallesinde geçen yıl su getirme çalışmaları başlamıştı. Siyasiler ve bürokratların yarım asırdır susuzluk yaşayan bu köye su getirilmesi için harekete geçtiğini 1 yıl önce gündeme getirmiştik. Ancak Sedaş, suyun alınacağı kaynağa elektrik getirme izni vermeyince şanssız köy yine susuz kaldı. Düzce'nin bir çok köyü gibi Davutağa köyü de su bolluğu içinde sıkıntısı çekiyor.

Tek sıkıntı su değil

Akçakoca'ya 30 kilometre uzaklıktaki Davutağa Köyünün sorunu sadece su değil. Yol konusunda da büyük sıkıntı çeken köyde, ana yoldan İmriz mahallesine çıkan 3 km'lik yola Hiçbir malzeme dökülmemiş olması köylülerin tepkisini çekiyor. Bu yol için bir çok kez yetkililere dilekçe verilmesine rağmen ilgilenen olmadığı yönünde şikayet ediliyor.
Köylerle ilgili tüm hizmetlerden mahrum olarak Akçakoca'ya en uzak noktada yaşayan Davutağa köylüleri, sahile inecek alternatif yolun köylerinden geçtiğini, özellikle hafta sonu araç yoğunluğu yaşanan grup yolunun mulaka yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

Cumayeri'ne bağlanmak istiyorlar

Yol ve su hizmetlerinden yeterince yararlanamayan Davutağa adeta mahrumiyet bölgesinde yaşıyor. Akçakoca'ya uzak, Cumayeri ile ise sınır komşusu olan köy halkı, 2009 yılında Cumayeri'ne bağlanmak için müracaatta bulunmuş. Gerekçeleri ise kamu işlemlerini halletmek için kilometrelerce yol giderek eziyetten kurtulmak. Yazın hane sayısı 70'e çıkan, kışın ise 30 civarında olan Davutağa köyünde hemen hemen hergün kamu kurumlarından biriyle işi olan köylülerin ulaşım sorunu da var. Köye araç olmadığı için imkanı olanlar kendi araçlarıyla, olmayanlar ise taksi tutarak ilçeye gitmek zorunda.

Davutağa köyü, tüm bu sorunları aşmak için Cumayeri'ne bağlanma talebinin dikkate alınmasını , yol ve su sorunlarının çözülerek mahrumiyet bölgesi olmaktan kurtarılmayı bekliyor.

Haber: H. İŞCAN