7 yıl önce 1 buçuk yaşındaki kızı Azra’yı genetik bir hastalık nedeniyle kaybetti anne Tuğba Altunkaynar… Şimdi ise aynı mücadeleyi 1 yaşındaki bebeği Eyüp Alp için veriyor…

Minik Eyüp dünyaya geldiği günden bu yana çalmadık kapı bırakmayan anne bebeğinin, kaybettiği kızı gibi mitokondriyel enzim eksikliği hastalığı olduğunun anlaşılmasının ardından bu hastalıkla olan savaşını başlattı.

Bu savaşta yalnız kalmayan anne, ailesi ve yetkililerden de büyük destek gördü. Fakat gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin, Eyüp bebeğin kurtulması için verdiği tüm destek ve girişimlere rağmen tedavisi olmayan hastalığına derman bulunamadı.

Dünyada sadece 3 kişiye teşhisi koyulan ancak çaresi olmayan bu genetik hastalığın bir bebeğini aldığı anne diğer bebeğini kaybetmek istemiyor. Bu yüzden yetkililerden hastalığın tedavisi için çalışmalar yapmalarını ve varsa ‘Bir umut’ diyerek dünyanın öbür ucuna kadar gitmeye razı olduğunu söylüyor.

Bebeğinin sağlığına kavuşması için maddi-manevi her türlü desteği sağladığını ve sağlamaya hazır olduğunu söyleyen annenin tek isteği hastalığın tedavisinin bulunması…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Para pul istemiyorum, çare bulun!”
Haber merkezimiz aracılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen anne, “Sayın Cumhurbaşkanımız size sesleniyorum sesimi duyun Allah rızası için” diyerek başladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“7 yıl önce 1 buçuk yaşındaki kızımı kaybettim mitokondriyel genetik hastalığı vardı ama tedavisi yoktu. Şimdi 1 yaşında oğlum oldu yavrumun yine mitokondriyel enzim eksikliği çıktı ve yine aynı hastalık 7 yıl önce bir evladımı kaybetmiştim tedavisi yok diye. Şimdi oğlumu da kaybetmekten korkuyorum neden bu hastalıkların tedavisi bulunamadı bizlere yardım edin para pul istemiyorum. Ben hastalığı bulmak için yardım istiyorum. Doktorlarımızdan Allah razı olsun çok yardım ediyorlar bizlere ama onlar da bir yere kadar elinden geleni yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı bu genetik hastalıkla ilgili ne aşamada, neden hala bulunamadı bu hastalıklara çare? Sesimi duyun ne olur belki bir umut bir yerlerde çare vardır.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ