Eşsiz doğa harikalarına sahip olan Düzce’de turizm potansiyellerini ön plana çıkarmak amacıyla bugüne kadar bir çok toplantı yapıldı. Bu kez de turizmcilere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine turizm alanındaki fikirleri soruldu.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Düzce Turizm Stratejisi ve Eylem Planının Hazırlanması projesi kapsamında Valilik toplantı salonunda bir araya gelindi. Valilik Konferans Salonunda, Vali Ali İhsan Su başkanlığında, geniş katılımlı toplantının açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan yaptı. Necmettin Çalışkan, toplantının amacını anlatarak bu toplantıyla turizmde yol haritasının belirleneceğini belirtti.

Toplantıda konuşma yapan Vali Ali İhsan Su; Düzce’nin şanlı bir il olduğunu hatırlatarak turizm alanında daha fazla neler yapılabilir bunun çabası içinde olduklarını söyledi. Hazırlanan eylem planının önemine vurgu yapan Vali Su, Turizm sektörünü geliştirmek ve canlandırmak amacıyla bir dizi çalışmalar başlattıklarını söyledi. 

Toplantıya katılan Şirket Yöneticisi Saffet Atik, çalışmalarla ilgili bilgilendirme ve analizlerini sunum halinde katılımcılara anlattı. Saffet Atik, Düzce'nin avantajlı bir il olduğunu, Düzce'nin turizm potansiyellerinin yüksek olduğunu belirterek, bu toplantıda belirleyeceğimiz yol haritası, strateji eylem planı üzerinde yoğunlaşacağını belirtti. Atik, Turizm sektörünün kırılgan ve esnek bir sektör olduğunu belirtip, bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Haber;S.Kaşkır