Eski Bolu Caddesi üzerinde Düzce Belediyesi tarafından eski belediye binası alanında inşa ettirilen Belediye İş Merkezi'nde İŞKUR tarafından verilen Girişimcilik Kursu'na katılan engelli kursiyerlerin asansörün çalışmaması nedeniyle yaşadığı sorun, iş merkezinin farklı sorunları olduğunu da ortaya çıkardı. İş merkezinde yaşanan sıkıntı nedeniyle görüşlerine başvurduğumuz bazı esnaflar, asansörün çalışmadığını doğrularken başka konulara da dikkat çekti. Bir firmanın yetkilisi Alim Soylan, belediyenin kendisi tarafından yaptırılan iş merkezine iskan vermediğini söyledi ve buna bağlı ortaya çıkan sorunları sıraladı.



“Suçlama değil, yardım beklentisi”

İş merkezinde bulunan 19 dükkandan yaklaşık 8-9 tanesinin iskanı olmadığı için değerlendirilemediğini dile getiren Soylan, iskan sorunun iş merkezinde atıl bir hava oluşmasına neden olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Biz, faaliyet gösterdiğimiz mülkü, 2012 yılında SAN-İŞ isimli firmadan satın aldık. Belediye İş Merkezi Düzce Belediyesi’nin kendi mülküyken SAN-İŞ firmasına satışını yaptı. Biz İş Merkezi’nde bulunan dükkanı firma olarak SAN-İŞ’ten satın aldık. Belediye İş Merkezi Sayın Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ilk döneminde yapılan bir yapı oldu. Sayın Keleş’in yerine Sayın İsmail Bayram göreve geldiği zaman İş Merkezi’yle çok fazla ilgilenemedi. Şuan dışarıdan baktığınızda atıl kalan bir bina izlenimi verebiliyor. Düzce’de işyeri olarak değerlendirilebilecek en iyi yerlerden bir bu iş merkezidir. Sorunlarımız var. Asansörlerimiz çalışmıyor. Biz suçlama amacıyla değil, yardım beklentimizi dile getiriyoruz. Biz bu bina için elimizden geleni verdik. 19 işyerinin 8 ya da 9 tanesi belediyenin elinde bulunuyor. 9 işyeri geçmişte şahıslar tarafından alınmasına rağmen iskanı olmadığı için firmalar dükkanları tutmak istemiyor. Binanın sorunlarının çözümü için Düzce Belediyesi harekete geçtiğinde iş merkezi çok daha iyi olacaktır.”


“İş merkezinin atıl kalmasına neden oluyor”

Satın aldıkları mülkün iskanı olmadığını ve henüz verilmediği paylaşan Soylan, Düzce Belediyesi'nden destek istedi. Saylan, “Konuyla ilgili birkaç proje çizildi. Son proje 5-6 ay önce çizilerek bir çalışma başlatıldığını bilmemize sonuç alınamadı. Hal böyle olunca kurumsal firmalar iş merkezinde faaliyet göstermeye soğuk bakıyor. Bu durum iş merkezinin atıl kalmasına neden oluyor. İskan olmayan yapılarda abonelik alırken farklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Sorunlara el atılarak belediyenin bize destek olmasını bekliyoruz.” dedi.


“Sistem bulunmadığı için iskan verilmiyor”

Düzce Belediyesi’ne iskan için başvuruda bulundukları bilgisini veren Soylan, İş Merkezi’nde ısıtma-soğutma sisteminin eksik olması nedeniyle iskan alamadığını dile getirerek, beklentilerini aktardı. Soylan, şöyle konuştu: “Isıtma-soğutma sistemi için gereken çalışma iş merkezi yapım aşamasındayken yapılmadı. Sistem bulunmadığı için iskan verilmiyor. Bu eksikliği klimalarla gidermeye çalışıyoruz. Düzce Belediyesi İş Merkezi’nin kendisine ait olması sebebiyle eksiklikleri biliyor. Sorunun üstesinden yeni bir projeyle gelebileceklerini düşünüyorum.”

Haber:Y.SEVER