Düzce Belediyesi kendi çöp araçlarına karşı demir kapılı önlem aldı. ‘Belediye Eliyle Kirlilik’ başlığıyla gündeme getirdiğimiz Kazukoğlu Mahallesi Tepecik mevkiindeki hafriyat sahasında yaşanan çevre katliamının ardından Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilginç bir çalışmaya imza attı. Müdürlük, belediye kamyonlarının hafriyat sahasına çöp dökmesine engel olmak için saha girişine demir kapı koydurdu. Böylelikle belediye kamyonlarının alana girişi engellendi. Kuzey Çevre Yolu'nun yan yolunda bulunan hafriyat sahasının girişine yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde demir kapı yaptırıldı. Kapı, müdürlük tarafından asma kilit aracılığıyla kilitlenirken yan kısımları ise hafriyat malzemesiyle kapatıldı.

Belediyeye ait kamyonların hafriyat sahasına girerek çöp dökmesini engelleyecek uygulamanın nasıl bir sonuç vereceğini zaman gösterecek.

Öte yandan Düzce Belediyesi'ne ait çöp kamyonları tarafından Tepecik mevkiindeki hafriyat sahasına dökülen çöplerden rahatsız olan civar sakinleri, meydana gelen hava ve çevre kirliliğinden duydukları rahatsızlığı mikrofonumuz aracılığıyla dile getirerek yetkililere seslenmişti. Haberimiz üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü bu garip uygulamayı hayata geçirdi.

Haber:Y.SEVER