“Bir Garip Orhan Veli” adındaki gösterisi nedeniyle Düzce’ye gelen Ünlü Tiyatro oyuncusu Müşfik Kenter’e büyük ilgi gösteren vatandaşlar, gösterinin yapıldığı salonu tamamen doldurdu. İzleyiciler arasında Düzce’nin oldukça tanınmış simaları ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu dikkat çekti.

Öncü Öğrencisi Egemen Tonyalı’nın Orhan Veli ve kendisi hakkındaki sorularını yanıtlayan Müşfik Kenter, Düzce’ye daha önce defalarca geldiğini belirtirken, daha evvel tek kişilik tiyatro oyunu olarak sergilediği gösteriyi şiir okuma etkinliği halinde sergileyeceğini söyledi. Kenter Orhan Veli’nin yalnızlığının ardında  dünyayı çok ciddiye alan bir kişiliğe sahip olduğunu da dile getirdi.

İzleyiciler gösterinin başlaması ile birlikte  Türkiye’nin en çok okunan şairlerinden olan Orhan Veli Kanık’ın şiirleri ile büyülü bir atmosfere sürüklenirken, Kenter’in okuduğu Orhan veli şiirleri  salonu dolduran izleyiciler tarafından çıt çıkarmadan dinlendi.

Müşfik Kenter okumaya “Ben Orhan Veli” adındaki ve genç yaşta kaybettiğimiz  şairin kendisini tanıttığı naif şiiri ile başladı. Daha ilk dakikadan itibaren izleyici Orhan Veli’nin düş dünyasında gezinmeye başladı.

Bir saate yakın süren ve dinleyicileri büyüleyen şiirsel bir gezintinin ardından izleyicilere Orhan Veli’nin ölümünden sonra diş fırçasına sarılı olarak bulunan bir kağıtta yazılı olan ve aşklarını anlattığı bir şiiri ile okumasına  son veren Ünlü Tiyatro sanatçısı  Müşfik Kenter, salonu dolduran izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Gösterinin ardından izleyicileri selamlayan Kenter’e çiçek takdim edildi.