Düzce Belediyesi bir günde üç açılış yaptı. Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Beton Santrali’, ‘Arapçiftliği Parkı’ ve ‘Hanımlar Lokali’nin açılış kurdelesi kesilerek hizmete sokuldu. Açılışa Vali Ali Fidan başta olmak üzere İl Alay Komutanı Bilal Güvenir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



İlk açılış Düzce Belediyesi’ne ait Çamköy Mahallesi’nde bulunan ve belediyenin üretim üssü olarak nitelendirilen şantiyedeki iki beton santralinin faaliyete sokulmasıyla başladı.  Saatte 60-120 metreküp üretim gerçekleştirecek olan beton santralinin açılısında konuşan Vali Ali Fidan, faaliyete geçen santral ile belediyenin hizmet kalitesinin artacağını kaydetti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise öncelikle Çamköy’deki şantiye hakkında teknik bilgiler vererek sözlerine başladı.

Başkan Keleş,“ İçinde bulunduğunuz alan Düzce Belediyesi’nin lojistik merkezi. Bütün üretimlerimizi, bakım onarımlarımız bu şantiyede gerçekleştiriyoruz. Burada belediyenin olmazsa olmazları var. Onlardan biri de beton santraliydi. Uzun yıllardır yenilenmemişti. Kullanılamayacak haldeydi kapasitesi yetersizdi.  Burada Düzce Belediyesi’nin ihtiyacını karşılayacak hatta dışarıya mal satmasını sağlayacak beton santrallerinin açılışı yapılacak. Hemen yanındaki asfalt şantiyesi var. O da 69 model. Yıllardır hizmet ediyor. Artık demode olmuş, çalışamaz hale gelmiş bir asfalt şantiyesi. Onu da iki üç ay içinde yeniliyoruz. Yakın bir gelecekte 260 ton/saatlik bölgedeki en büyük asfalt şantiyesine kavuşacak. Yine bu alan üzerinde bakım onarım atölyelerimiz var. Taş kesme ünitelerimiz var. Türkiye’nin en büyük taş işleme atölyesi düzce belediyesine ait. 12 yıldır Düzce belediyesi doğal taş işliyor.” dedi.

Başkan Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi’nin arkasındaki lojistik gücün artmasıyla hem kente hem de bölgeye hizmet vereceklerini kaydetti. “Biz yaptığımız her şeyi Düzce için yapıyoruz.” diyen Keleş, şantiyenin Düzce için bir değer olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından dualarla kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri üretim için beton santralinin butonuna bastı.Çamköy Mahallesi’ndeki açılışın ardından Arapçiftliği Mahallesi’ne geçildi. Burada  2 bin 33 metrekare alan üzerinde çocuk oyun, fitness, mini futbol sahasının, kamelyaların bulunduğu parktın açılışı yapıldı. Parkta oturan vatandaşlarla sohbet eden Vali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kurdeleyi çocuklarla birlikte kesti.

Bu yıl boyunca açılışlara devam edeceklerini dile getiren Başkan Mehmet Keleş, “ çok büyük işler başardık.”dedi. Protokol üyeleri açılışı yapılan mini futbol sahasında hünerlerini sergiledi. Kaleye yapılan şut denemeleri ilginç görüntüler ortaya çıkardı.Son olarak Kalıcı konutlar 3. Bölgeye yapılan ikinci hanımlar lokali hizmete sokuldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in hanımlar lokalindeki açılışta kadınlara bir müjdesi daha oldu.

Bunları koruyalım

Lokale yakın olan açık spor tesisinin üzerinin kapatılarak sadece kadınların hizmetine sokulacağını söyleyen Keleş, “Yeşil alanda başta etkinlikler yapacakları mekanlar oluşturacağız. Hemen yakındaki Erguvan sosyal tesisleri de bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur sözüne örnektir. Bu tesisi büyük bir gayretle çok kısa bir sürede hizmete açtık. Yaklaşık bir buçuk milyon bir para harcadık. Artık güzel günlerini burada kutlayabilirsiniz. Böyle mekanlara ihtiyaç var. Bu tesisleri yapmak bizim görevimiz. Ondan daha önemlisi korumak kollamak da sizin göreviniz. Sizlerden ricam bu kamu malıdır. Bunları koruyalım.” diye konuştu.

 Vali Ali Fidan, lokalin Düzce’ye hayırlı olmasını diledi.Dualarla lokalin açılışını yapan Düzce protokolü daha sonra Hanımlar Lokalinde kısa bir çay molası verdi.

Haber;S.KAŞKIR