Sık sık yaşanan heyelanlar nedeniyle bir türlü istenilen verimin alınamadığı ve son olarak 5 ay önce meydana gelen heyelanla bir evin zarar gördüğü Gölyaka bağlantı yolunda onarma çalışmaları sürüyor.

Gölyaka’ya bağlı Düzce Gölyaka arasında ulaşımı sağlayan karayolunun İçmeler köyü ile Yazıpınar Mahallesi arasındaki bölgede 5 ay önce gerçekleşen heyelanda toprağın kayması sonucu istinat duvarı yıkılarak yol kenarında bulunan bir eve zarar vermişti. 26 Ocak 2016 günü gerçekleşen olayın ardından AFAD ve Karayolları ekiplerinin incelemesi sonucu 4 evin daha benzer tehlikeyle karşı karşıya olduğu bölgede Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, yaşanan olayın tekrarlanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etmişti.

Heyelan nedeniyle Gölyaka ile Düzce arasındaki ulaşımın 5 aydır eski yol üzerinden sağlandığı eski yolun bozuk olması ise yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yolu bölgeye yolu düşecek vatandaşları kara kara düşündürüyor. Yolun yeniden ulaşıma açılmasını dört gözle bekleyen vatandaşlar, ilçeye ulaşımın daha kolay sağlandığı yolun ne zaman açılacağını merak ediyor.

Bağlantı yolunun en kısa sürede ulaşıma açılması için heyelanın meydana geldiği kısımda ihata duvarı örme çalışmaları ise devam ediyor. Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Gölyaka İlçe Teşkilatı Başkanı Necmi Kap, İlçe Özel İdare Müdürü Zekeriya Karduz ve İçmeler Muhtarı Celal Altın ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.



Çalışmaları yerinde gören Kaymakam Şener, Müteahhit Davut Tutumlu’dan bilgi aldı. Çalışmaların Ramazan Bayramı’nın ardından bitirilerek yolun yeniden trafiğe açılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Haber:Y.SEVER